Actualitat

Pepita Pardell, membre d’honor de l’ACC, rebrà la Creu de Sant Jordi


L’animadora i il·lustradora Pepita Pardell, nomenada enguany Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, serà reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

En una roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha fet pública la llista de 31 persones i 24 entitats que rebran la màxima distinció de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi. Entre les persones reconegudes destaca l’animadora i il·lustradora Pepita Pardell, que aquest any també ha rebut el reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Català, que la va nomenar Membre d’Honor de l’Acadèmia durant la Gala que va tenir lloc el passat 4 de juliol.

La Pepita Pardell ha estat pionera del cinema d’animació a nivell europeu, participant Garbancito de la Mancha (1945), la primera pel·lícula d’animació a Espanya i la primera en color d’Europa. Va treballar en produccions internacionals com Yogi’s Space Race (1978) o El León, la Burja y el Armario (1979) al costat del director nord-americà Robert Balser. Una de les seves produccions més reconegudes és el curtmetratge La doncella guerrera (1975), que ella mateixa va dissenyar i animar, i que recentment ha estat restaurat per la Filmoteca de Catalunya i projectat al MoMA de Nova York i a la National Gallery de Washington.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat