Col·laboracions

Homenatge a Paco Pérez-Dolz, Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

Amb una formació autodidacta i més de cinquanta anys de carrera, Paco Pérez-Dolz ha fet de tot: ajudant de direcció, auxiliar de càmera, secretari, productor... a aquests càrrecs cal sumar-hi la direcció de dos curtmetratges: España sobre ruedas i Lecciones de cinematografía, i de tres llargmetratges: El mujeriegoLos jueces de la Biblia i A tiro limpio; obra cabdal del cinema policíac dels anys seixanta a Barcelona.

És per això que la FimoTeca ha decidit retre-li homenatge, dimarts 30 de setembre a les 19h, projectant les seves memòries en format de documental cinematogràfic obert a tots els públics. Abans de la projecció, es durà a terme una presentació a càrrec del mateix Paco Pérez-Dolz acompanyat de Jordi Marcos.

Al documental, que porta com a títol Paco Pérez-Dolz, un cineasta a tiro limpio (dirigit per Jordi Marcos i Paco Pérez-Dolz), el mateix Pérez-Dolz fa un repàs de la seva carrera professional pel món del cinema que serveix alhora per retratar la indústria cinematogràfica catalana de l'etapa clàssica.

Brindis en homenatge a Paco-Pérez Dolz per gentilesa de Jean Leon i la col·laboració de La Monroe i l'Acadèmia del Cinema Català.

Per a més informació, podeu consultar l'apartat Homenatges i Commemoracions de la FimoTeca de Catalunya al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat