Col·laboracions

L’Acadèmia del Cinema Català apadrina una butaca del nou Video Instan


L'emblemàtic Video Instan de Barcelona inicia una campanya de micromecenatge per finançar el trasllat a un local del mateix Eixample i obrir-hi un cinema de petit format. 
A canvi de l’aportació que fa l’Acadèmia del Cinema Català, tots els acadèmics/es podran disposar de la sala de cinema per a projeccions privades.

Nascut a principis dels 80, Video Instan és el primer videoclub que es va fundar a l'estat espanyol i un establiment de referència a la ciutat comtal amb un fons de més de 44.300 pel·lícules diferents.

Degut a una pujada inassumible del lloguer, Aurora Depares, la seva propietària, ha decidit traslladar la botiga del Carrer Enric Granados al número 239 del Carrer Viladomat i transformar-la en molt més que un videoclub. Amb la inauguració del nou espai Video Instan es convertirà també en una cafeteria i un petit cinema, amb l’objectiu d’esdevenir un lloc de trobada i d'intercanvi cultural entre les persones que els agrada el cinema.

Amb aquesta missió, Video Instan ha engegat una campanya de micromecenatge que té com a repte recaptar 35.000 € que contribuiran a finançar les obres d’acondicionament del nou local. En aquests moment ja s’han assolit gairebé 22.000 € i encara queden 14 dies per fer-hi aportació. Les recompenses que poden rebre les persones que hi participin són molt diverses: des d’un petó de l’Aurora, passant per DVDs i VHS o la digitalització de cintes domèstiques, fins a trobades amb directors de cinema, passis privats de pel·lícules o l’assistència a rodatges. Alguns dels cineastes i actors que s’hi ha ofert són Carlos Marqués-Marcet, Eduard Cortés, David Verdaguer, Dani de la Orden, José Luís Guerín o Nely Reguera.

A més de l’apadrinament de la butaca per la qual tots els acadèmics podran utilitzar la sala de cine de petit format (30-40 pax) prèvia sol·licitud a l’Acadèmia, l’aportació de l’Acadèmia del Cinema Català es tradueix també en l’oferiment de dues entrades dobles per a la XI Gala dels Premis Gaudí que se celebrarà el gener de 2019. Aquestes entrades les podran aconseguir dos dels mecenes que col·laborin en la campanya de micromecenatge.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat