Estrenes

'Cuinant' i 'Gabor' són les estrenes catalanes de la setmana

La pel·lícula Cuinant, escrita i dirigida per Marc Fàbregas i produïda per Alhena Production, i el documental Gabor, escrit i dirigit per Sebastián Alfie i produït per Minimal Films, arriben a la cartellera dimecres 10 de setembre.

Cuinant, òpera prima de Marc Fàbregas, explica la història de l'Àlex i la Paula, interpretats per Miquel Sitjar i Chus Pereiro, la nit que s'enfronten a un sopar amb uns convidats que no són del tot desitjats. Mentre decideixen què fer per sopar i el van preparant, afloren sentiments, confessions i reaccions que cap dels dos s'esperen, i que faran d'aquest sopar una prova de foc per a la seva relació, sense saber si podran superar-la.

Cuinant estarà programada als Cinemes Girona de Barcelona.

El documental Gabor parla de l'amistat entre un jove i prestigiós realitzador de publicitat, Sebas, i un director de fotografia cec, Gabor.

Gabor és un cineasta hongarès establert a Espanya que viu del lloguer de càmeres d'alta definició des de que va perdre la vista en un rodatge. Sebas decideix fer un documental sobre la vida de Gabor: la seva adolescència a l'Hongria comunista, la seva fugida amb papers falsos, la seva feina com a director de fotografia, la pèrdua de visió mentre filmava... Tot i la seva ceguera, Gabor continua pensant com un director de fotografia i Sebas li proposa que filmi amb ell.

La pel·lícula es podrà veure als Cinemes Verdi de Barcelona i a partir del 12 de setembre als Verdi de Madrid.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat