Estrenes

Tres noves estrenes se sumen a la cartellera de cinema català

estrenes 25112016

El dia divendres 25 de novembre arriba amb tres noves propostes de cinema català: La mort de Lluís XIV, d’Albert Serra, La pols, de Llàtzer Garcia, i Priorat, de David Fernández de Castro.

La mort de Lluís XIV

Dirigida per Albert Serra, escrita per Albert Serra i Thierry Lounas i produïda per Capricci Films, Andergraun Films i Rosa Filmes. Protagonitza Jean Pierre-Léaud.

Sinopsi: Agost, 1715. En tornar d'una cacera, Louis XIV sent un dolor viu a la cama. Quinze dies més tard, el Rei continua amb les seves obligacions, però li costa dormir i el consumeix la febre. desganat i afeblit, la seva salut es debilita progressivament. És el principi de la lenta i dolorosa agonia del rei més important e França, envoltat de fidels i metges.

Tràiler:

 

La pols

Escrita i dirigida per Llàtzer Garcia i produïda per Astrolabi Films. Protagonitzen Guillem Motos, Laura López i Marta Aran.

Sinopsi: La pols explica la historia d'en Jacob i la Ruth, dos germans que comparteixen pis a les afores d’una ciutat de províncies, i de l’Alba. El pare d'en Jacob i la Ruth mor, però pocs minuts després de saber-ho en Jacob se n’oblida completament. Intentant entendre-ho, la Ruth aviat descobreix que el seu germà tampoc vol anar a veure i estar amb la seva família al tanatori. L’únic que vol és quedar-se a casa, tancat en ell mateix. El seu únic recolzament a partir de llavors serà l’Alba, la parella del seu germà Abel, amb qui té una relació molt especial. Com pot haver oblidat la mort del seu pare? Per què es nega a veure la seva família? Què hi ha entre en Jacob i l’Alba? I què amaga la Ruth? Totes aquestes preguntes aniran encaixant poc a poc en el dia i mig entre la mort i l’enterrament del pare, temps que posarà a prova a tots els personatges i els deixarà sols davant les seves pors, els seus anhels, el dol i les convencions socials, portant les seves vides al límit.

Tràiler:

 

Priorat

Dirigida per David Fernández de Castro, escrita per David Fernández de Castro, Santi Suárez, Toni Orensanz i Tono Folguera, i produïda per Lastor Media, Un Capricho de Producciones i Televisió de Catalunya.

Sinopsi: El Priorat és una regió vitivinícola del sud de Catalunya que avui en dia compta amb 150 bodegues. Els seus vins sempre apareixen als “top ten” dels crítics principals i són referència obligada a les cartes dels restaurants més exclusius. Tot i això, fa tan sols 30 anys, el Priorat comptava només amb 4 bodegues que produïen principalment vi de taula. Vuit segles de tradició vinícola estaven a punt d'extingir-se. Era una de les comarques més deprimides i envellides d'Espanya. Com ha estat possible una transformació tan radical? Tot va canviar amb l'arribada, a principis dels 80, d'un petit grup de joves pioners: els Cinc Magnífics. El seu talent i la seva perseverança, combinats amb l'ofici dels prioratins en l'art de fer vi, van aconseguir transformar el declivi d'una regió en un cas d'èxit que s'estudia avui en dia a les escoles de negocis. Aquesta és l'èpica història dels Cinc Magnífics i de la gent del Priorat. De com, junts, van convertir una terra deprimida en una de les més vibrants regions de producció de vi d'Espanya i del món, que ha sabut trobar el futur recuperant el seu passat.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat