Estrenes

Tres pel·lícules catalanes arriben aquesta setmana a les sales

estrenes 05122016

Aquesta setmana arriben al cinema tres produccions catalanes. Es tracta del llargmetratge de ficció Colisión, de Marc Fàbregas, i els documentals Acorats, crònica d’un fenomen, de Joan Martí Mir, i La substància, de Lluís Galter.

Acorats, crònica d’un fenomen

Escrita i dirigida per Joan Martí Mir i produïda per Trompicar Films, Arrival Films i Produccions de Ferro.

Sinopsi: Acorats, crònica d'un fenomen és un documental basat en l'obra de teatre "Acorar", escrita i interpretada per Toni Gomila i dirigida per Rafel Duran. "Acorar" no és només la recreació d’un gest popular i ancestral. La matança del porc és el fil argumental, l’excusa perfecta per parlar i reflexionar sobre la identitat d’un poble, Mallorca, i la seva relació amb el món. D'això tracta també aquest documental. D’ençà la seva estrena l’any 2011 a l’Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor, "Acorar" ha estat sempre en cartellera arreu del territori de parla catalana. Avui, 5 anys després el fenomen continua.

Tràiler:

 

Colisión

Escrita i dirigida per Marc Fàbregas i produïda per Claqueta y Acción. Protagonitzen Octavi Pujades, Chus Pereiro, Joan Carles Suau i Carla Lladó.

Sinopsi: Dues parelles i dos cotxes. El moment màgic que portaven temps somiant convertit en un malson. Una nit romàntica que es torna agredolç i en què vam descobrir que les parelles no són el que aparenten ser…

Tràiler:

 

La substància

Dirigida per Lluís Galter, escrita per ell mateix juntament amb Irene Masdeu i Ivan Pintor i produïda per Lastor Media, Mallerich Films, Paco Poch Cinema i Televisió de Catalunya.

Sinopsi: L'any 2010, una delegació de l'empresa China Merchants Group es presentà a Cadaqués, localitat icònica de la Costa Brava catalana, coneguda internacionalment per ser refugi i inspiració de l'insigne pintor Salvador Dalí. La seva missió, prendre apunts per a construir, en un futur, una rèplica del poble empordanès a la Xina. Sis anys més tard, la Tingting, una jove emprenedora que viu a la ciutat de Xiamen i que s'ha comprat un pis a Kadakaisi, la rèplica xinesa del poble de Cadaqués, decideix passar-hi un cap de setmana per desconnectar del seu dia a dia en una ciutat en constant ebullició. Aquí comença "La substància": un documental que navega entre l'original i la rèplica, la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges de Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el Cap de Creus...

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat