Actualitat

I've seen that movie too. Estratègies per sobreviure al món cinemàtic

ive seen that movie too

El CCCB programa un curs sobre temes relacionats amb l'efecte que el cinema ha tingut en la nostra mirada i comprensió de la realitat, traçant aquesta influència des del cinema mut fins al cinema digital.

En el taller s’exploraran estratègies creatives que assenyalen i revelen les petjades de la "cinematització" de la realitat a partir de la recopilació, la paròdia, la manipulació o l’assaig en tota la seva amplitud.

La impressió de realitat ha estat durant anys un tema central en les teories cinematogràfiques. Avui, però, toca qüestionar-nos sobre la impressió cinematogràfica que produeix la realitat, colonitzada per un art que ha disseminat la seva influència en tot fins al punt de no ser sempre recognoscible: en gestos, expressions, arquetips, motius i espais. Més enllà d'imposar-se durant dècades com la millor eina d'enginyeria social, el cultiu cinematogràfic en el nostre imaginari ha transformat la nostra idea de la realitat i conducta davant ella. Aquesta realitat, descrita avui com "CINEMÀTICA", requereix exercicis que permetin reconèixer els efectes d'aquesta colonització per propiciar un domini crític i creatiu.

El taller, a càrrec de Félix Pérez-Hita, serà un intent de recuperar la imaginació segrestada. Després d'una introducció teòrica, s'analitzaran i es posaran en pràctica exercicis d'apropiació, trastocament i collage d'imatges ja creades.

El curs es realitzarà els dimarts i dijous del mes de novembre del 2016 i el preu d'inscripció és de 95 i 70 per a estudiants, aturats, pensionistes, més grans de 65 anys i Amics del CCCB.

08.11.16
Un món cinemàtic. Andrés Hispano

10.11.16
Motius visuals del cinema. Jordi Balló

15.11.16
Lliçons del trompe-l'œil digital. Fernando de Felipe

17.11.16
Taller: Recuperar la imaginació segrestada (I). Félix Pérez-Hita

22.11.16
Efecte cinema. Joana Hurtado

24.11.16
Taller: Recuperar la imaginació segrestada (II). Félix Pérez-Hita

29.11.16
Taller: Recuperar la imaginació segrestada (III). Félix Pérez-Hita

Per més informació i realització de la inscripció, consulteu la web del CCCB.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat