Notícies

El Festival Memorimage 2014 arriba amb una gran programació

Del 5 al 8 de novembre arriba a Reus la IX edició del Memorimage Festival Internacional de Cinema de Reus amb una programació marcada per les commemoracions de diversos esdeveniments mundials i els homenatges a personatges que han marcat la història.

La pel·lícula inaugural d’enguany és 1989, com va caure el Mur de Berlín d’Anders Østergaard i Erzébet Rácz una estrena mundial que es projectarà de forma simultània a 15 sales de cinema a tot Europa (Copenhaguen, Londres, Dublín i Hèlsinki, entre d’altres). Després de la projecció s’oferirà un col·loqui mitjançant una connexió en directe, amb la resta de sales europees, on els assistents podran intervenir en directe mitjançant les xarxes socials.

La cloenda de Memorimage 2014 té lloc el 8 de novembre amb l’entrega de Premis i la projecció de Sobre la marxa òpera prima del director Jordi Morató, una història fascinant sobre un home que va crear una selva al costat de l’autopista.

La Secció Oficial d’aquest any compta amb les pel·lícules: La platja llarga, una crònica de la lluita sobre la iniciativa popular que va aconseguir paralitzar el projecte de la Platja Llarga de Tarragona signada per Ariadna Costa Villaró; Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta, que ens descobreix la cara més fosca i les contradiccions de la Transició Espanyola, a través d’una revisió de les investigacions dutes a terme pels periodistes Xavier Montanyà i Àngel Leiro; Brussel·les 1944, del director belga Boulard Tristan, que explica com el setembre de 1944, Brussel·les va ser alliberada de l’ocupació nazi i Nelson Mandela, el mite i jo pel·lícula sud-africana que indaga sobre el significat de la reconciliació de Sud-àfrica, desafiant el llegat de Mandela, de Khalo Matabane.

A la secció MemoriReus es poden trobar produccions de la demarcació de Tarragona, entre elles, la pel·lícula L’últim viatge de l’Almiral de Kersaint on un equip de bussejadors i d’historiadors exploren per primer cop les restes del vaixell de l’Almirall de Kersiant per esbrinar les causes del naufragi; El retratista la història del llegat d’Antoni Benaiges, un professor de Mont-roig assignat a un poble de Burgos que va ser afusellat els primers dies de la Guerra Civil; Mantenme fuera de tu mirada, assaig cinematogràfic amb imatges d’arxiu i Dalí, l’emperador de l’acció sobre la visita que l’artista va fer a Tarragona el 1973.

La secció MemoriJove, aquest any, ha batut el record d’inscripcions amb més de 800 alumnes ja apuntats. Els estudiants poden veure, entre d’altres, pel·lícules com Prim, anatomia d’un general i Els records glaçats.

Per altra banda, MemoriXics commemora els 100 anys de Charlot, el mític personatge creat per Charles Chaplin, en una sessió per a tota la família que recull quatre curts del 1914.

De nou, la xerrada del Com es va fer... ens desvetlla els secrets de la pel·lícula projectada al MemoriJove Prim, anatomia d’un general, coincidint amb l’exposició Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870) que es troba fins el 25 de gener al Museu de Reus.

Per primera vegada Memorimage proposa un taller pràctic dirigit a tots aquells que tinguin una idea per fer un documental. Finalment, l’edició d’enguany inclou la presentació del catàleg “Josep Maria Baiges Jansà, un artista polifacètic” centrat en més de 180 caricatures de diferents personatges realitzades per l’artista i la presentació del projecte de la Filmoteca d’Extremadura “La mirada de los extremeños: Archivo de Cine Familiar y Amateur” centrada en la recuperació i conservació de la memòria fílmica.

Per a més informació sobre la programació, els espais, les entrades i demés, feu ‘clic’ al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat