Notícies

L’Acadèmia de Cinema Europeu atorga a les escales d’Odessa el títol de Tresor de la Cultura del Cinema Europeu

escalesodessa

Les escales d’Odessa, a Ucraïna, és el cinquè lloc que rep aquesta distinció a tota Europa.

Les escales Potemkin d’Odessa rebran el títol de Tresor de la Cultura del Cinema Europeu. Va ser el lloc escollit per Sergei Einsenstein per rodar-hi la seva obra mestra El cuirassat Potemkin fa 90 anys. Les escales pertanyen sens dubte a una de les localitzacions històriques del món del cinema més famoses del món.

Amb aquesta distinció, l’Acadèmia de Cinema Europeu vol augmentar la consciència pública de llocs amb caràcter simbòlic per al cinema europeu, espais de gran valor històric que mereixen ser protegits en l’actualitat i per les futures generacions. Les escales són el lloc on se celebra, des de la seva fundació el 2010, del Festival Internacional de Cine d’Odessa que invita al públic a projeccions a l’aire lliure de clàssics internacionals acompanyats de música en viu. En aquesta edició del festival, es descobrirà un emblema commemoratiu a les escales.

Prèviament s’havien considerat com Tresors de la Cultura del Cinema Europeu el Centre Memorial Eisenstein a Moscou, la casa dels germans Lumière a Lió, el centre Bergman a Faro i el món de Tonino Guerra a Pennabilli (Itàlia).

+ info: European Film Academy

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat