Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant el mes de juny 2015

presenciajuny3

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò o en tindrà durant el mes de juny de 2015.

Pel·lícules programades
Pel·lícules premiades

PRESÈNCIA 

Tres llargmetratges d'Agustí Villaronga i 10.000 KM participen al Transilvania International Film Festival.

Del 29 de maig al 7 de juny

A la secció 3x3 - Agustí Villaronga es veuen tres llargmetratges dirigits pel director: Tras el cristal (1986), El Mar (1999) i Pa Negre (2010). 10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet i produïda per Lastor Media, es projecta dins la secció a competició.

Presència catalana al Sheffield Doc/Fest.

Del 5 al 10 de juny

El documental Falciani's Tax Bomb: The Man Behind the Swiss Leaks, dirigit per Ben Lewis i produït per Polar Star Films i Televisió de Catalunya està seleccionat a la secció Instigators & Agitators. Els projectes Beyond Freightened, de Polar Star Films i Musical Species de Lukimedia també hi seran presents.

4 projectes catalans seleccionats per al Cross Video Days.

Del 11 al 12 de juny

Beyond Freightened de Polar Stars Films, Cities for live de What's Up DocQian's Obsession d'Intropía Media i Bugarach de Nanouk Films seleccionats per al Interactive Documentary Pitching del Cross Video Days a París.

Quatre produccions catalanes presents al festival Dífferent 8!.

Del 17 al 23 de juny

Hi són presents La Mort a La Alcarria, de Fernando Pomares i produïda per Travelogue StudioNo todo es vigilia, d'Hermés Paralluelo i produïda per El dedo en el ojoRastres de sàndal de Maria Ripoll produïda per Pontas Films i Stella Cadente de Lluís Miñarro i producció d'Eddie Saeta. Es poden veure al Louxor Palais du Cinéma (170, Boulevard de Magenta) de París.

Retrospectiva a Lluís Miñarro a Lima Independiente - Festival Internacional de Cine.

Del 18 al 27 de juny

La 5a edició de Lima Independiente destina una retrospectiva al productor i director català Lluís Miñarro, i una conferència amb el títol Cinema d'autor: possibilitats. A més, durant el festival es poden veure els films Familystrip i Stella Cadente, dirigits pel propi Miñarro.

10.000 KM i El Camí més llarg per tornar a casa seleccionades al FEST.

Del 18 al 27 de juny

10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet i produïda per Lastor Media i El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez i produïda per Niu d’Indi, es poden veure a la secció oficial del FEST – New Directors New Films Festival a Espinho (Portugal).

Sonata per a violoncel seleccionada al World Premieres Film Festival Philippines 2015.  

Sonata per a violoncel, dirigida per Anna Bofarull amb producció de KaBoGa Films, opta a diferents premis, com el Gran Premi del Festival, el Premi del Jurat i el premi a Millor Interpretació masculina i femenina, entre d'altres.

Tres produccions catalanes seleccionades al festival Karlovy Vary.

A la secció Documentary Films en competició trobem Game Over d’Alba Sotorra produïda per Promarfi i Loto Films, i fora de competició es pot veure No todo es vigilia d’Hermés Paralluelo amb producció d'El Dedo en el ojoEl curtmetratge Escudella de Lluís Miñarro participa en la secció Seven Close Encounters.

PREMIS

1 de juny: Maria Molins guanya el premi a millor actriu al Festival de Cine Fosc de Monistrol. L'actriu catalana va rebre el premi a millor actriu pel curtmetratge Lo que dejamos atrás, dirigit per David Matamoros i produït per Zentropa Spain.

7 de juny10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Maret i produïda per Lastor Media, guanya el premi Best Narrative Feature World Cinema a Hawaii.

 19 de juny: Laia Costa rep el Premi Lola a la millor actriu a la Gran Nit del Cinema Alemany per la seva interpretació a Victoria, pel·lícula dirigida per Sebastian Schipper.

28 de juny: Sobre la marxa, llargmetratge documental dirigit per Jordi Morató i produït per la Termita Films, guanya el Premi Especial del Public al FILAF - Festival International du Libre d'Art & du Film 2015 a Perpinyà.

30 de junySonata per a violoncel d'Anna Bofarull guanya el premi al World Premieres Film Festival pel retrat de la resistència de les dones en el cinema contemporani.

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat