Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant l'estiu

presencia estiu

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò o en tindrà durant l'estiu.

Pel·lícules programades
Pel·lícules premiades

PRESÈNCIA

Atrapa la bandera al Festival Fimucité

Del 3 al 11 de juliol
En el marc del Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife es realitza la première mundial de la pel·lícula Atrapa la bandera, dirigida per Enrique Gato i corproduïda per Ikiru Films, Telecinco Cinema, Lightbox Entertainment, Telefónica Studios, 4 Cats Pictures i Los Rockets La Película AIE

Dues produccions catalanes alT-Mobile New Horizons International Film Festival 2015

Del 23 de juliol al 2 d’agost
A la secció Midnight Madness, hi participa El cadáver de Anna Fritz d’Héctor Hernández Vicens, produïda per Benecé Produccions, A Contraluz Films, Corte y Confección de Películas, Playtime Movies i Silendum Films. D’altra banda, La distancia de Sergio Caballero es projecta a la secció Season 2014/2015.

A Perfect Day i El botón de nácar participen al Melbourne International Film Festival

Del 30 de juliol al 16 d’agost
A la secció International Panorama competeix A Perfect Day de Fernando León de Aranoa amb producció de Mediapro i Reposado Producciones Cinematográficas. D'altra banda, a la selecció de documentals hi participarà El botón de nácar de Patricio Guzmán produïda per Mediapro, Atacama Production, France 3 Cinema i Valdivia.

Dead Slow Ahead i L'Accademia delle Muse seleccionats al FilmFestLocarno

Del 5 al 15 d’agost
El documental Dead Slow Ahead, escrit i dirigit per Mauro Herce i produït per Nanouk FilmsEl viaje Films, en coproducció amb Televisió de Catalunya, participa a la secció Cinéastes du Présent i el llargmetratge L'Accademia delle Muse dirigit per Jose Luis Guerin i produït per Los Films d'Orfeo participa a la secció Signs of Life que aposta per directors reconeguts internacionalment que exploren noves formes de narració i la innovació del llenguatge cinematogràfic.

Interior. Família al Festival Internacional de Cine de Guanajuato

Del 17 al 26 d’agost
Interior. Família de Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras, produït per Propaganda pel Fet es projecta dins la secció Cine entre Muertos.

Born es projecta a Itàlia i a Anglaterra

El 26 d’agost Born de Claudio Zulián participa al Milano International Film Festival, festival on ha estat guardonada amb el Premi al millor disseny de vestuari. D’altra banda, el 28 d’agost, Born es projecta a l’ICA de Londres i a principis de setembre al Festival de Cambridge.

Produccions catalanes seleccionades al Festival de San Sebastián

- A la Secció Oficial:

Un dia perfecte per volar de Marc Recha, produïda per Batabat.

El rey de la Habana d’Agustí Villaronga, produïda per Tusitala Producciones Cinematográficas i Esencia Films.

Truman de Cesc Gay, produïda per Imposible Films i BD Cine.

Com a projecció especial, dins de la secció oficial, es troba No estamos solos de Pere Joan Ventura, produïda per Pere Portabella - Films 59 i Asuntos y Cuestiones Varias.

- A la Secció Horizontes Latinos:

El botón de nácar de Patricio Guzmán, produïda per Mediapro, Atacama Production, France 3 Cinéma i Valdivia Films.

- A la Secció Nuev@s Director@s:

Paula d'Eugenio Cavenari, produïda per El dedo en el ojo, Mamá Húngara i Primerísimo Primer Plano.

- A la Secció Zabaltegi:

Un dia vi 10.000 elefantes d’Alex Guimerà i Juan Pajares, produïda per SeveralStudio amb coproducció de Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya.

La novia de Paula Ortiz, produïda per Get in the Picture Productions i Mantar Film.

 

10.000 KM s'estrena als Estats Units

El llargmetratge de Carlos Marques-Marcet, produït per Lastor Media i La Panda, arriba a les pantalles dels Estats Units i es pot veure als cinemes de diferents ciutats nordamericanes com Nova York, San Francisco, Dallas, Los Angeles, Tampa, Phoenix, Miami, Detroit, Cleveland o Denver.

 

PREMIS

12 de juliolEl camí més llarg per tornar a casa dirigit per Sergi Pérez i produït per Niu d’Indi i No hay banda guanya el premi a Millor Director i Millor Actor al Manchester Film Festival.

18 de juliol: L'actor català Óscar Jaenada rep als Premis Platino del cinema iberoamericà el Premi al Millor Actor per la seva interpretació a Cantinflas.

24 de juliol: El compositor català Manel Gil-Inglada guardonat amb el premi Silver Medal Winner - Oustanding Achivement Best Original Score al Global Music Awards per la seva banda sonora al curtmetratge La Muerte Dormida de David Casademunt.

11 d'agost: El llargmetratge Dead Slow Ahead, de Mauro Herce, produït per Nanouk Films, Bocalupo Films i El Viaje Producciones, guanya el Premio Especial del Jurat - Cineasta del present de la 68a edició del Festival de Locarno.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat