Notícies

23 produccions catalanes a la SEMINCI de Valladolid

semincivalladolid2015

La 60ª edició de la Seminci - Semana Internacional de Cine de Valladolid, que se celebra del 24 al 31 d'octubre compta amb la presència de 23 produccions catalanes.

Les produccions catalanes que competeixen en la secció oficial són: La adopción, dirigida per Daniela Fejerman i produïda per Messidor Films, Tornasol Films i TVE, L'artèria invisible, l'últim llargmetratge de Pere Vilà i Barceló produït per DDM Visual, Manium Produccions i Televisió de Girona i el curtmetratge El adiós, dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media. Fora de concurs es projectaran Incidències, la tercera pel·lícula de José Corbacho i Juan Cruz produïda per Castelao Productions i Ningú no vol la nit, d'Isabel Coixet, produïda per Mediapro, Neo Art Producciones, Ariane&Garoé, Noodles Production i One More Movie LDA, que clausurarà la SEMINCI 2015 el dia 31 d'octubre amb la presència de la directora i la seva protagonista, Juliette Binoche, que rebrà l'Espiga d'Honor.

A la secció Punto de Encuentro - La noche del corto español hi competeix el curtmetratge En la azotea, de Damià Serra (ESCAC Films).

Pel que fa als documentals, a la secció Tiempo de historia es projectaran La Granja del Pas, de Silvia Munt produït per Intent Produccions i TVC. A la mateixa secció, però fora de concurs, es projectaran dos documentals catalans El testament de la Rosa, d'Agustí Villaronga, produït per Massa d’Or Produccions, i Parler de Rose. Prisonnière de Hissène Habré, d'Isabel Coixet, produït per Miss Wasabi.

Dels 11 documentals espanyols que competeixen dins la secció Doc. España, destaquen tres produccions catalanes: Filosofia a la presó, de Gibert Arroyo i Marc Parramon produït per Media 3.14, TVC, Obra Social “la Caixa” i ESADE Law School, Tchindas, de Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena, produït per Producciones Doble Banda, i el curtmetratge L'última fira, de Ricardo Iscar, produït per Polar Star Films.

A la secció Spanish Cinema han estat seleccionades quatre produccions catalanes: Murieron por encima de sus posibilidades, d'Isaki Lacuesta, produïda per Versus Entertainment, Alicorn Films, La Termita Films i Sentido Films, A Perfect Day, de Fernando León de Aranoa produïda per Mediapro i Reposado Producciones Cinematográficas, Requisitos para ser una persona normal, de Leticia Dolera produïda per Corte y Confección de Películas i El estómago de la vaca i Sonata per a violoncel, d'Anna M. Bofarull, produïda per KaBoGa.

Finalment, ECAM + ESCAC, dedicada a les produccions dels estudiants d'aquestes dues escoles de cinema destaquen set produccions catalanes d'ESCAC Films: Cuatro días de octubre, d'Àlvar Andrés Elias, La cueva sagrada, d'Aleix Massot, Delta, de Joan Fuentelsaz, Lina, de Nur Casadevall, Mater Salvatoris, de Marc Barceló, Només els valents, de Blanca Vendrell i Todo lo que callas, d'Ana Ferron.

+info: http://www.seminci.es/indexweb.php

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat