Notícies

Es posa en marxa el "Circuit de Cinema Català - Dia de l’Autor SGAE"

mapacircuitcinemacatala2

La iniciativa, que tindrà lloc del 5 de novembre al 27 de desembre, vol posar en valor i impulsar els autors i el cinema català al territori.

Aquest matí, a la seu de la SGAE a Catalunya, ha tingut lloc la presentació del Circuit de Cinema de Català - Dia de l’Autor SGAE que promouen, conjuntament, l’Acadèmia del Cinema Català i la Fundació SGAE, per mitjà del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya.

En aquesta iniciativa hi participen 26 socis de la SGAE: guionistes, directors i compositors de bandes sonores, autors de les 10 pel·lícules nominades o guanyadores de les 7 edicions dels Premis Gaudí que es veuran en 15 sales de cinema del territori català. Cada sessió és un esdeveniment, un dia especial del cinema català, amb presentació i debat per part dels autors, actors i actrius.

Els objectius d’aquesta campanya són impulsar i difondre l’autoria audiovisual i la cinematografia catalana al territori, acostar i posar en valor el fet autoral i el cinema català al públic, promocionar les sales de cinema que aposten pel cinema català i estimular la presència del cinema català a les cartelleres.

Eduard Iniesta, president del Consell de la SGAE a Catalunya, ha destacat que l’origen de la campanya es troba en "la voluntat del Consell d’estar al costat dels autors i d’incentivar projectes que promouen i difonen les obres dels associats de la SGAE", així com "apuntar el sector cultural que pateix més" i, per aquest motiu, "es va buscar la complicitat de l’Acadèmia del Cinema Català".

Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, ha explicat que "amb el «Circuit de Cinema de Català - Dia de l’Autor SGAE» es presenta l’embrió d'una xarxa estable de cinema català al territori que mancomuni les diferents sales de cinema entre elles per a l’adquisició dels drets d’exhibició de pel·lícules catalanes conjuntament.". En aquest sentit, ha expressat que "la clau és fidelitzar el públic pel nostre cinema, el d’aquí, i generar-los experiències emocionals i proximitat, una tasca difícil en un medi industrialitzat".

El Circuit de Cinema de Català - Dia de l’Autor SGAE es durà a terme del 5 de novembre al 27 de desembre, a 15 sales de cinema del territori català que exhibiran un dia pel·lícules nominades o guanyadores dels Premis Gaudí d’autoria SGAE. Sota el lema Els Autors de la SGAE et paguem el 50% de l’entrada del Circuit del Cinema Català – Dia de l’Autor SGAE, els autors es fan càrrec de la meitat de l’entrada, valorada en 6 €, i els espectadors pagaran 3 €. La SGAE garanteix als cinemes un mínim de 100 entrades del total de l’aforament de cada sala. Tal com ha assenyalat Ramon Muntaner, “el preu de l’entrada a 3 € és un incentiu per atraure els espectadors als cinemes”. El dissenyador gràfic Enric Jardí ha dut a terme el disseny gràfic de la campanya Circuit de Cinema Català – Dia de l’Autor SGAE, la qual adquirirà visibilitat a través d’espots televisius i falques radiofòniques, a més de baners, així com roll-ups, díptics i cartells per a la sales de cinema, a més de cartells per a botigues.

El Circuit compta amb la col·laboració i participació de les 15 sales de cinema següents:

- Cinema La Lira (Tremp, Lleida)
- Cinema Teatre Comtal (Ripoll, Girona)
- JCA Cinemes (Alpicat - Lleida)
- Cinema Majèstic (Tàrrega, Lleida)
- Megacine (Badalona, Barcelona)
- OCINE Les Gavarres (Tarragona)
- Cinemes Guiu (La Seu d'Urgell, Lleida)
- Cinema Casino Ceretà (Puigcerdà, Girona)
- OCINE (Girona)
- Cinesa Sant Cugat del Vallès (Sant Cugat del Vallès, Barcelona)
- ScreenBOX Funatic (Lleida)
- CineBaix (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona)
- Cinema Alhambra (La Garriga, Barcelona)
- Kubrick Cinema (Vilafranca del Penedès, Tarragona)
- CineCiutat (Palma de Mallorca, Illes Balears)

+info: http://www.circuitcinema.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat