Notícies

L’actriu Rossy de Palma presentarà la gala dels VIII Premis Gaudí

RossydePalma

L’actriu Rossy de Palma serà la mestra de cerimònies de la gala de lliurament dels VIII Premis Gaudí, produïda per l’Acadèmia del Cinema Català i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Los Flanagan Films & Media

L’actriu mallorquina, musa d’Almódovar i model destacada de Jean-Paul Gaultier, convidada pels germans Joel i Ethan Coen a formar part del jurat de la passada edició del Festival de Cannes, conduirà la gala del cinema català el diumenge 31 de gener de 2016. L’Auditori Fòrum-CCIB, ubicat al Parc del Fòrum de Barcelona, acollirà la cerimònia, que serà retransmesa en directe per TV3 amb la col·laboració de la Xarxa de Comunicació Local. XAL.

La cursa de la vuitena edició dels Premis Gaudí arrancarà el 3 de desembre, amb l’inici de la primera volta de votacions i la Festa dels Candidats i Candidates als VIII Premis Gaudí al Palau Robert, emmarcada en la inauguració de The Barcelona Shopping Night al Passeig de Gràcia. El 28 de desembre finalitzarà la primera volta i dos dies després, el 30 de desembre, es donaran a conèixer els nominats de les 22 categories dels Gaudí en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera. La segona volta de votacions està establerta del 5 al 25 de gener.

Rossy de Palma

 

L’actriu Rossy de Palma (Rosa Elena García Echave), nascuda a Palma de Mallorca, formava part del grup Peor Imposible de la moguda mallorquina que va fer el salt a Madrid a mitjans dels 80. Coneix a Pedro Almodóvar en un cafè i la convida a participar a La ley del deseo (1987), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988) al costat de Carmen Maura, Antonio Banderas i María Barranco, Átame! (1989), Los abrazos rotos (2009), i en dues pel·lícules per les quals va estar nominada als Goya per la seva actuació, la Juana, la dona de fer feines lesbiana de Kika (1993) i la Rosa, germana de la protagonista de la pel·lícula, que passa la vida discutint amb sa mare a La flor de mi secreto (1995). “Chica Almodóvar” de llarg recorregut, tornarà a aparèixer a la propera pel·lícula anunciada pel director manxec, Julieta.

 

El 1996, Rossy de Palma encapçala el repartiment de Cuerpo en el bosque, un àcid policíac rural parlat en català i castellà on interpreta l’enigmàtica tinent Cifuentes de la guàrdia civil del venerat cineasta Joaquim Jordà. Ben aviat, el seu físic extraordinari, picassià, poc comú i la seva personalitat, sedueixen el món sencer i comença a rodar fora d’Espanya des de 1990, colze a colze amb els més grans a Prêt-à-porter de Robert Altman (1994), als Estats Units Talk of Angels (1998) i The Loss of Sexual Innocence (1999), a França Le Boulet (2002), Laisse tes mains sur mes hanches (2003), People (2004) on retroba la seva illa natal, o a Itàlia Tu la conosci Claudia? (2004).

 

Ha treballat amb dissenyadors com Jean-Paul Gaultier i ha compartit carrera a França amb Victoria Abril. Establerta durant un temps a París, Rossy de Palma es va allunyar temporalment del cinema i de la vida pública per embarcar-se en projectes més personals relacionats amb la música, el ball o l’escultura. El 2015 ha estrenat la comèdia francesa No molestar, de Patrice Leconte, i ha participat a la sèrie Anclados, de Telecinco. A l’escenari del teatre Piccolo de Milà, ha presentat el recital musical Resilienza d’amore, basat en versos de Lorca i històries de Dalí, que es podrà veure al Teatro Español de Madrid el proper mes de desembre.

 

 Foto de David Ruano

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat