Actualitat

'Orson West' ret homenatge a Montserrat Carulla

El pròxim dimarts 5 de febrer a les 21 hores, el Cinema Alexandra de Barcelona torna a programar la pel·lícula Orson West de Fran Ruvira amb un passi especial per homenatjar l’actriu Montserrat Carulla, recent guardonada amb el Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

Orson West és la darrera pel·lícula on l’actriu ha participat d’una manera especial. El film és un exercici de cinema dins del cinema, d'homenatge a la professió, al treball de les actrius i actors, de somnis truncats i històries inacabades a partir del western que Orson Welles va voler rodar al Carxe, considerada la darrera frontera de la llengua catalana.

La pel·lícula ha estat guardonada amb el Premi Opera Prima que destaca el millor director de cinema novell de l’any i que atorga el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, amb la finalitat de promocionar el talent emergent i els nous creadors. També ha estat nominada als V Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català en la categoria de Millor Música Original per la banda sonora de Marc Vaillo.

L’homenatge coincideix amb la publicació de les memòries de Montserrat Carulla, unes memòries properes, tendres i apassionants. El record és un pont al passat (Ara Llibres) recull els records d’infantesa, durant la Guerra Civil i la postguerra, que funcionen com el preludi dels primers passos en el món del teatre. L’actriu ens apropa a la realitat d’aquest món extraordinari i a la d’aquells que hi va conèixer, alguns, figures emblemàtiques de la cultura catalana com Josep Maria de Sagarra o el poeta Pere Quart. Montserrat Carulla és una actriu que, durant dècades, ha emocionat milers d’espectadors damunt de l’escenari i a la pantalla. Ara, la dona i la nena que encara vol ser, també commourà els lectors.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat