Actualitat

"Coses que passen" a Sala 33 dissabte 23 de març

Sílvia Munt i Julio Manrique acompanyaran Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat que es farà després de l'emissió. Coses que passen (2006) és una pel·lícula que combina les diferents facetes artístiques de Sílvia Munt: no només n'és la directora, sinó que també n'és la coguionista i una de les protagonistes.

Munt interpreta la Paula Escohotado, una reconeguda dissenyadora de moda que obre una boutique en el local on hi havia el centre social del barri popular en que s'instal·la. Aquest és el punt de partida d'aquest títol que, en clau de comèdia costumista, aborda els conflictes que es generen en un barri que es resisteix a ser transformat i a perdre la identitat a causa de la onada fashion que l'envaeix. En la successió d'embolics s'hi apunta tothom: des de l'Òscar, el "penes" -el personatge idealista i caparrut que interpreta Julio Manrique-, fins a la Vane, una cantant embarassada que no s'entén amb el seu pare; passant pel perillós camell del barri; dos nens immigrants que trafiquen amb cocaïna; una prostituta madura; la dona del regidor de l'Ajuntament; i una parella de la tercera edat que festeja. 

Sílvia Munt aconsegueix una pel·lícula àgil, lluminosa i còmplice, sense perdre de vista l'accent social. Coses que passen va ser reconeguda amb el Premi del públic a la Millor pel·lícula per a televisió en el Festival de cinema espanyol de Màlaga i també va obtenir el Premi al Millor guió atorgat pel GAC (Guionistes Associats de Catalunya). Al costat de Munt i Manrique, el repartiment inclou intèrprets de gran solvència com Marta Marco, Àlex Casanovas, Mariola Ruiz, Mario Pardo, Jordi Llordella, Isabel Rocatti, Joan Vallès, Carme Fortuny i Teresa Lozano, entre altres.

Julio Manrique és director artístic del Teatre Romea de Barcelona. L'espai té en cartell fins el 21 d'abril l'última obra que l'actor i director ha posat en escena: la intensa "Roberto Zucco", de Bernard-Marie Koltès, amb un Pablo Derqui excepcional en el rol titular. Encara és recent l'èxit aclaparador de Manrique sobre les taules del mateix teatre, al costat de Clara Segura, al capdavant de l'obra "Incendis", que va dirigir Oriol Broggi.

La programació de "Sala 33" es completarà amb l'emissió del curtmetratge L'audífon (2011), dirigit per l'actor Pau Durà, popular per les seves aparicions a sèries com Plats bruts, 7 vidas, Ventdelplà, Infidels o Crematorio. És el segon treball darrera de la càmera de Durà i va obtenir la Venus del Festival Filmets de Badalona a la Millor producció catalana.

L'audífon condensa les alegries i les penes de la vida quotidiana; la manca de comunicació i la necessitat d'afecte; el drama i l'humor. Tot plegat en un magnífic pla seqüència dominat per la interpretació commovedora de Francesc Garrido, perfectament secundat per un treball de so envoltant i per les veus eloqüents de Ramon Madaula, Montse Guallar, Lluís Marco i Marta Marco. 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat