Actualitat

Josep M. Queraltó, nomenat primer fill predilecte de Vallbona de les Monges

IMG 4581 2

L'Ajuntament de Vallbona de les Monges ha nomenat el col·leccionista i restaurador cinematogràfic Josep M. Queraltó fill predilecte del poble on va néixer l’any 1937.

El reconeixement va tenir lloc el 14 d’abril en un Ple Extraordinari, celebrat a la sala d’Exposicions i Conferències del Centre de Recursos de Vallbona de les Monges, on està ubicat l’Espai Museístic del Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, que conté més de 140 peces de les 20.000 que formen part de la seva col·lecció cinematogràfica privada, una de les més importants d’Europa.

Josep M. Queraltó va agrair el nomenament obsequiant a l’ajuntament amb un quadre de la plaça del monestir pintat per ell, una altra de les seves aficions al costat del col·leccionisme del cinema, que ara centra part del seu temps. El Membre d'Honor de l'Acadèmia està preparant  en aquests moments una exposició al Reial Cercle Artístic de Barcelona pel juliol d'aquest any que inclourà diverses pintures  i esquemes de la seva col·lecció de cinema i audiovisual.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat