Actualitat

1.900 espectadors a la segona edició d'"Un dia de festa", una iniciativa per promoure el cinema en català i revitalitzar les sales de cinema


La segona edició del projecte “Un dia de festa”, una iniciativa de la distribuïdora Pack Màgic que consisteix en un matí de cinema, música, teatre i festa en llengua catalana, s’ha tancat amb un balanç de 1.892 espectadors, 158 per sessió. En total, hi han assistit 700 espectadors més que l’any passat. 

Aquesta activitat, que s’ha portat a terme entre gener i abril a 12 sales de cinema d’11 localitats d’arreu de Catalunya, té com a objectiu revitalitzar les sales cinematogràfiques i el cinema en català a partir de l’experiència col·lectiva d’assistir al cinema com a activitat familiar.

Pack Magic és una distribuïdora de cinema infantil enfocada en la difusió de pel·lícules i altres recursos audiovisuals que estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió en valors socials i culturals.

Les pel·lícules que s’han pogut veure en el marc d’aquesta iniciativa han estat El diari de la FlorentinaL’hivern al Regne d’EscampetaLa cançó del pare Os del Bosc de Haquivaqui i Tigres enfilats. Durant aquest 2018, Pack Màgic estrenarà en català els films Laban i LabolinaMiss Kiet’s ChildrenTipitips i La increïble història de la pera gegant.

“Un dia de festa” neix amb la voluntat de promoure els projectes d’oci i cultura catalana adreçada al públic familiar, donar a conèixer un cinema ric en valors i amb la qualitat estètica i narrativa favorable al desenvolupament humà artístic i cultural dels infants i amb la voluntat d’explorar noves formes d’exhibició cinematogràfica adaptades al públic infantil.

Aquest any, hi han participat els cinemes Girona de Barcelona, Alhambra de la Garriga, Centre Parroquial d’Argentona, CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, JCA Cinemes Lleida d’Alpicat, JCA Cinemes Tarragona de Valls, La Lira de Tremp, La Patronal de Sant Quirze del Vallès, Majèstic de Tàrrega, Rambla d’Art de Cambrils, Truffaut de Girona i Zumzeig de Barcelona.

“Un dia de festa” té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i de l’Obra Social de La Caixa.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat