Notícies

El Most Festival estrena "Rastres de sàndal" de Maria Ripoll i premia els acadèmics Rosa Novell i Josep Maria Pou

La cloenda del festival, el diumenge 16 de novembre a les 19:00h a Vilafranca del Penedès, s’augura molt especial.

L’edició d’enguany del Most Festival dóna a conèixer el seu palmarès en un acte de clausura que reunirà l’equip de Rastres de sàndal dirigida per Maria Ripoll.

La pel·lícula, que està basada en la novel·la homònima d’Asha Miró i Anna Soler-Pont, la protagonitzen Nandita Das i Aina Clotet, que també serà present la nit de la projecció. La cinta explica la història de Mina, una actriu índia d’èxit a Mumbai que no pot oblidar la seva germana Sita, de qui va ser separada per força després de la mort de la seva mare. Trenta anys després, Mina s’assabenta que Sita està bé i viu a Barcelona.

La pel·lícula, produïda per Pontas Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE, va guanyar el Premi del Públic del passat Festival de Cinema de Montreal i s’estrena a les sales a partir del 28 de novembre. L’agent literària Soler-Pont, que debuta com a productora cinematogràfica, apunta que “ la producció és cent per cent catalana. No han tingut subvencions, només TV3 i TVE han comprat els drets d’antena”.

Després de la projecció de Rastres de sàndal, l’actriu Rosa Novell rep el tercer Premi Most de la mà d’Aina ClotetRosa Novell recollirà el premi a Vilafranca després de la funció de L'última trobada, basada en la novel·la de Sándor Márai, que representa al Teatre Romea de Barcelona, dirigida per Abel Folk, membre de l'Acadèmia.

En aquesta edició del Most també s’ha concedit un Premi Most a l’actor Josep Maria Pou, membre de l’Acadèmia, en reconeixement a la seva trajectòria artística en l'àmbit cinematogràfic. En el moment del lliurament del premi, Josep Maria Pou, deia estar “emocionat al pensar que mentre jo estic enfeinat i capficat amb els meus problemes hi pugui haver un grup de persones, anònimes, que estiguin pensant en mi i discutint la possibilitat de donar-me un premi”.

Per a més informació sobre el festival, consulteu el seu web aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat