Notícies

Un total de 27 pel·lícules Nominades als Gaudí en la setena edició dels premis del cinema català

Opten al Gaudí a la Millor Pel·lícula els títols Born; L'altra frontera; Rastres de sàndal i Stella Cadente.

Consulteu el catàleg de les pel·lícules Nominades

Dimarts 30 de desembre s'han donat a conèixer les nominacions dels VII Premis Gaudí, en una lectura pública a l'Auditori de La Pedrera a càrrec dels actors i acadèmics Clara Segura i Pere Arquillué. 27 produccions de les 78 inscrites han estat nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català, resultat de les votacions dels membres de l'Acadèmia.

Opten al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula, guardó que recull el productor, quatre títols, Born, escrita i dirigida per Claudio Zulian, i produïda per Acteon; L'altra frontera, dirigida per André Cruz Shiraiwa, escrita per André Cruz Shiraiwa i Aurora Sulli, i produïda per Cinedegarage i Televisió de Catalunya; Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, i produïda per Pontas Films, i Stella Cadente, dirigida per Lluís Miñarro, escrita per Sergi Belbel i Lluís Miñarro, i produïda per Eddie Saeta.

Les nominades al Gaudí a Millor Pel·lícula en llengua no catalana són 10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, i produïda per Lastor Media i La Panda Productions; El Niño, dirigida per Daniel Monzón, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón, i produïda per Ikiru Films, Telecinco Cinema, Vaca Films i La Ferme! Productions; Hermosa juventud, dirigida per Jaime Rosales, escrita per Jaime Rosales i Enric Rufas, i produïda per Fresdeval Films i Wanda Visión, i [REC]4: Apocalipsis, dirigida per Jaume Balagueró, escrita per Jaume Balagueró i Manu Díez i produïda per Castelao Pictures i Rec Apocalipse A.I.E.

Carlos Marques-Marcet per 10.000 KM; Daniel Monzón per El Niño; Jaime Rosales per Hermosa juventud i Lluís Miñarro per Stella Cadente, estan nominats a Millor Director.

Les nominades a la categoria de Millor Protagonista Femenina són Aina Clotet per Rastres de sàndal; Bárbara Lennie per Stella Cadente; Ingrid García-Jonsson per Hermosa juventud i Natalia Tena per 10.000 KM. Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Àlex Brendemühl per Stella Cadente; David Verdaguer per 10.000 KM; Jesús Castro per El Niño i Luis Tosar, també per El Niño.

Els nominats a Millor Guió són Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet per 10.000 KM; Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría per El Niño; Jaime Rosales i Enric Rufas per Hermosa juventud i Lluís Miñarro i Sergi Belbel per Stella Cadente.

El Niño, amb 15 nominacions, és la pel·lícula que opta a més estatuetes, entre les quals es troben la de Millor Pel·lícula en llengua no catalana, Millor Direcció i Millor Guió. Stella Cadente la segueix de ben a prop amb 13 nominacions, que també inclouen Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Guió, i [REC]4: Apocalipsis amb 9 nominacions, incloent Millor Pel·lícula en llengua no catalana, regna entre les candidatures tècniques com Millors Efectes especials/digitals, Millor Maquillatge i Perruqueria i Millor Muntatge.

Empaten amb 8 nominacions Rastres de sàndal i 10.000 KM, que a més coincideixen en les categories de Millor protagonista femenina i Millor direcció de producció; seguides d'Hermosa juventud amb 5 nominacions, Born amb 4 nominacions, L'altra frontera amb 3 nominacions, Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo i el documental Els anys salvatges amb 2 nominacions. En la categoria Millor Pel·lícula Documental, el director Ventura Durall signa dos dels títols nominats, Bugarach i Els anys salvatges. Dues directores estan nominades al Gaudí al Millor curtmetratge, Laura García i Patricia Font, ambdós produïts per Escac Films.

A la categoria Millor pel·lícula europea, els acadèmics han nominat a les dues pel·lícules espanyoles candidates, La isla mínima i Magical Girl.

Han participat a la setena edició dels Premis Gaudí 78 produccions, de les quals 38 són llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana (10), no catalana (16), europees (10) i animació (2); 17 pel·lícules documentals, 6 pel·lícules per a televisió, 10 curtmetratges seleccionats per una comissió i 7 pel·lícules que compten amb la participació de talent català.

El dimecres 7 de gener de 2015 comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva pels guardons, que es lliuraran l'1 de febrer de 2015 al Sant Jordi Club de Montjuïc en una gala retransmesa per Televisió de Catalunya, presentada per Àngel Llàcer.

La foto de família dels nominats als VII Premis Gaudí tindrà lloc el dimecres 21 de gener a les 11.30 hores al Palauet Albéniz de Barcelona, en un acte presidit per l'Excm. Sr. Xavier Trias, Alcalde de Barcelona.

En el transcurs de la gala de lliurament dels VII Premis Gaudí, el director Ventura Pons rebrà el guardó honorífic Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter per la seva trajectòria.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat