Notícies

Àngels Ponsa, portaveu de Cultura del grup de CiU al Parlament, critica “l’ofec sistemàtic” del Govern de l’Estat a les finances de la Generalitat

Ponsa: “Un recurs a l’impost de foment del sector audiovisual només s’entendria pel menyspreu a la Cultura i la voluntat d’ofec a la Generalitat”. Sobre el Govern de l’Estat recorda que “no compleixen els deutes amb Catalunya, recorren qualsevol iniciativa que suposi un increment de recursos i fan oïdes sordes a les peticions de rebaixa de l’IVA cultural”

Àngels Ponsa, portaveu de Cultura del grup de CiU al Parlament, ha criticat “l’ofec sistemàtic” del Govern de l’Estat a les finances de la Generalitat i el “nul respecte i preocupació pel món de la cultura”, després que el Ministeri d’Hisenda hagi advertit que pretén recórrer l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector audiovisual i la difusió cultura digital, aprovat al Parlament de Catalunya, si la Generalitat no accepta obrir un procés negociador per a la modificació d’aquesta llei.

Ponsa ha recordat que aquesta llei ha estat treballada des del consens entre els grups parlamentaris i el sector, que va seguir de prop tota la seva tramitació, i “veia la seva aprovació amb esperança”. A més, cal tenir en compte que la seva aprovació es va assolir sense cap vot en contra (PP i C’S es van abstenir) i que cap grup parlamentari va demanar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

Per totes aquestes raons, Ponsa ha argumentat que “en cas que es confirmés el recurs del Ministeri d’Hisenda només s’entendria des d’aquesta voluntat obstruccionista i d’ofec” cap a les finances de la Generalitat i de “menyspreu al món de la cultura”, el qual han posat en “enormes dificultats amb les seves decisions”.

Ofec sistemàtic a les finances de la Generalitat

La diputada de CiU ha emmarcat aquest recurs en l’ofensiva jurídica que està duent a terme el Govern de l’Estat, una estratègia “d’ofec continuat” a les finances de la Generalitat i a qualsevol iniciativa que surti del Parlament. La diputada feia referència als recursos contra el decret de pobresa energètica, l’impost de dipòsits bancaris, l’impost sobre emissions o la llei d’acció exterior, entre d’altres. “No només no compleixen els deutes consignats per llei amb Catalunya sinó que, a més, recorren qualsevol iniciativa que pugui suposar un increment de recursos per la Generalitat”, ha assenyalat Ponsa.

Cap sensibilitat pel món de la cultura

Ponsa ha afirmat que aquesta mesura demostra que al Govern del PP “no el preocupa el més mínim el món de la cultura, i menys la catalana, i que no tenen cap sensibilitat vers un sector que està patint amb duresa les conseqüències de la crisi”. La diputada de CiU ha recordat que el Govern del PP “sempre ha fet oïdes sordes a les diferents peticions de rebaixa de l’IVA cultural” i que “la decisió del Ministeri d’Hisenda de pujar-lo al 21% va ser donar un cop de gràcia al sector”.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat