Notícies

El Clúster Audiovisual i les Universitats Catalanes creen el primer Pitching Audiovisual Universitat-Indústria.

clusteruniversitatslogos

11 universitats catalanes participaran en aquesta iniciativa que busca apropar la indústria audiovisual i els estudiants.

El Clúster Audiovisual de Catalunya i les Universitats catalanes han acordat posar en marxa el Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, una plataforma que permetrà presentar davant de la indústria audiovisual els millors projectes en desenvolupament creats per estudiants universitaris. Per primer cop s’arriba a un acord global entre les facultats de comunicació de Catalunya i la indústria representada pel Clúster Audiovisual.

Els dies 21 i 22 d’octubre, després d’una selecció prèvia dels projectes primer per les universitats i més tard per la indústria, es presentaran 27 projectes de ficció, documental i nous formats audiovisuals davant d’una seixantena d’empreses del món audiovisual català.

Un pitching consisteix en la presentació breu d’un projecte davant de potencials finançadors amb la voluntat de captar l’atenció i iniciar així les negociacions per un possible acord. L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és facilitar la professionalització dels alumnes dels últims cursos de grau i màster de comunicació audiovisual i/o cinema, establir ponts de contacte que facilitin la incorporació a la indústria de les noves promocions universitàries i poder detectar així el talent emergent.

Les 12 universitats participants seran Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Barcelona (UB), Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Vic (UVIC), Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat Abat Oliba CEU, Escola Universitària ERAM (UdG) i Escola Superior Politècnica Tecnocampus (Mataró). Està previst que altres universitats s’incorporin al projecte pròximament.

La primera edició del Pitching Audiovisual Universitat-Indústria se celebrarà al CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 21 i 22 d’octubre.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat