Notícies

18 produccions catalanes participaran al festival DocsBarcelona

CARTELL DOCS BARCELONA

El DocsBarcelona ha anunciat les pel·lícules de participació catalana seleccionades al festival que es celebra del 23 al 29 de maig i que es sumen als 10 projectes seleccionats per a les activitats d'indústria que es desenvolupen al mercat.

A la Secció Oficial trobem dues produccions catalanes. El documental produït per La Fura dels Baus Campo a través. Mugaritz, intuyendo el camino de Pep Gatell que va tenir la seva première mundial a la darrera edició del Festival de Berlín. I la producció dirigida per Denis Delestrac Freightened. El preu real del transport marítim (Polar Star Films, Al Jazeera Documentaries, France 5, La Compagnie des Taxi-Brousse, SWR/ND).

Fins a 4 produccions catalanes formaran part de la Secció Latituds DocsBarcelonaMetamorphosis de Manuel Pérez (Cornelius Films, Compacto), Paciente de Jorge Caballero (Gusano Films, Señal Colombia), Sexe, maraques i chihuahas de Diego Mas (Minimal Films, Televisió de Catalunya, TVE) i Toni Segarra. Un tipo que escribe anuncios de Jose Manuel Pinillo (Bun MEdia, TVE).

Fora de competició, a les Sessions especials es projectarà Alcaldessa de Pau Faus (Nanouk Films) recentment premiat al Festival de Málaga.

Mentre que a la Secció Doc-U, dedicada a la producció documental universitària a Catalunya hi trobem representant la Universitat Internacional de Catalunya, ¿Dónde están als niñas? d'Alba Barbosa, Irene López, Albert Sureda, Luis Torrelles; la Universitat Autònoma de Barcelona, Conviviendo de Diego León, Anna Riera; Tecnocampus de Mataró, El decorado de mi recuerdo de Zaida Abella; la Universitat Pompeu Fabra, Forum de Ferran Cano, Fregant el cel de Tània Ribas,Soleá els nets dels catalans de Marc Hernández, Maria Llinás, Natàlia Morales, Marta Vivet; la Universitat de Barcelona, Reflexes d'Ariadna Monleón i Trance de Lorena Arroyo; ESCAC, Històries de la Rabassada de Ferran Romeu.

Finalment, a la Secció Doc 4 Teens hi trobem els documentals Game Over d'Alba Sotorra (Promarfi Futuro 2010, Loto Films, Televisió de Catalunya, Dirk Manthey, Gaia Audiovisuals, TVE) i Joana Biarnés, una entre tots d'Oscar Moreno i Jordi Rovira (REC Produccions, Fundació Photographic Social Vision, TVC, TVE).

Font: Catalan Films & TV

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat