Notícies

El curtmetratge català 'Timecode' fa història i guanya la Palma d'Or a Canes

canes timecode

Timecode, el curt dirigit per Juanjo Giménez i produït per Nadir Films i l'Escola de Cinema de Reus (ECIR) s'ha emportat la Palma d'Or al Millor Curtmetratge.

El director, guionista i productor català Juanjo Giménez ha entrat a la història de la cinematografia al guanyar la Palma d'Or a Canes. Fins ara, només un cineasta de l'Estat espanyol, el mític director Luis Buñuel, s'havia emportat  el màxim guardó amb Viridiana, el 1961. 

Timecode està protagonitzat per Lali Ayguadé i Nicolás Riccini, ballarins i coreògrafs sense experiència com a actors. El curt mostra la relació inesperada que sorgeix entre dos vigilants nocturns d'un pàrquing que es creuen només uns minuts cada dia, quan acaba la jornada de l'un i comença la de l'altre, i viceversa. Una relació que no s'expressa en paraules sinó a través d'una passió compartida que descobreixen per atzar.

En recollir el seu premi, Giménez ha agraït al festival i al seu director, Thierry Fremaux, que seleccionessin Timecode i ha tingut un record per a l'únic guanyador espanyol d'una Palma d'Or "Luis, tu tens la gran, però jo la petita, que és més fotuda d'aconseguir!", va exclamar el director des de l'escenari del Teatre Lumière. 

Juanjo Giménez Peña (Barcelona, 1963) és un expert en el món del curtmetratge, sector en el qual va debutar el 1994, amb Hora de cerrar. Va ser cofundador de la productora Salto de Eje (actualment Nadir Films). Després de diversos curts, va fer el salt al llargmetratge amb Nos hacemos falta, seleccionat als festivals de Montreal i Gijón. Posteriorment ha dirigit els curs Máxima pena (2005), Nitbús (2007) i Rodilla: Cromos para ajustar cuentas con la infancia (2009). També és codirector del documental Esquivar y pegar (2010).

 

 

Fonts: reusdiugital.com i ARA

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat