Notícies

L'arxiu Benejam permet consultar més de 40.000 imatges de cinema

arxiu lluis

El col·leccionista figuerenc Lluís Benejam ha completat, després de dos anys, la digitalització de totes les imatges, que ja es poden consultar  a la web archivocine .

Lluís Benejam acaba de concloure la digitalització de les guies-pressbooks del seu arxiu de cinema. Això suposa la possibilitat de consultar, a través de la web archivocine.com, més de 40.000 imatges (1900-2016) relacionades amb el cinema. A la web s'hi pot trobar un gran ventall de cartells, programes de mà, guies publicitàries, llibres, revistes i discos, entre altres que ara es poden consultar per ordre cronològic.

Lluís Benejam, propietari d’un extensíssim fons d’imatges, cartells i programes de mà cinematogràfics, ha fet pública i accessible bona part de la seva col·lecció a través de la seva pàgina. L'objectiu de l'arxiu Benejam és col·laborar,sense ànim de lucre, amb persones i entitats que realitzen treballs sobre el setè art amb la voluntat de facilitar imatges. En aquest sentit, el promotor de l'arxiu ha impulsat nombroses exposicions sobre el cinema.

L’arxiu de Benejam ha fet un llarg recorregut d’exposicions per Catalunya, i la seva labor com a conservador i col·leccionista li va valer, l’any 2013, el Premi Dedicació al Cinema que atorga anualment l’Associació Gent de Cinema.

Font: Empordà

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat