Notícies

15 pel·lícules catalanes al Festival Internacional de Cinema de San Sebastián

festival sansebastian

El Festival de San Sebastián que se celebra del 16 al 24 de setembre compta aquest any amb molta presència catalana.

A la Secció Oficial s’hi projecten quatre produccions catalanes: El hombre de las mil caras (Zeta Cinema, Atípica Films, Atresmedia Cine, Sacromonte Films) d’Alberto Rodríguez, que competeix per la Concha de Oro; la nova pel·lícula de J.A. Bayona, Un monstruo viene a verme (Películas La Trini, A Moster Calls, A.I.E, Apaches Entertainment, Telecinco Cinema), que està fora de competició; Vivir y otras ficciones (Shaktimetta Produccions) de Jo Sol a la secció Proyecciones especiales i Bigas x Bigas de Bigas Luna i Santiago Garrido (El Algarrobo Films).

Així mateix han seleccionat Neruda (Setembro Cine, SLU, AZ Films, Fabula, Funny Ballons) de Pablo Larraín, que es pot veure a la secció Perlas, El fin de ETA de Justin Webster (Justin Webster Productions) a la secció Zinemira i Todo sobre el asado de Mariano Cohn i Gastón Duprat (Aleph Media, A Contracorriente) que està present a la secció Culinary Zinema: Cine y Gastronomía.

Pel que fa a les projeccions que organitza Televisión Española – TVE, trobem l’últim treball d’Isabel Coixet, Spain in a Day (Mediapro, RTVE) així com la pel·lícula Lasa y Zabala del director Pablo Malo (Parsimònia S.L., Abra Prod.), que formen part de la retrospectiva “The Act of Killing. Cine i violència global”.

D’altra banda, al Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine s’hi projecta el curtmetratge Celebració (Universitat Pompeu Fabra) de Pau Cruanyes i Gerard Vidal.

María (y los demás), òpera prima de la directora catalana Nely Reguera, ha estat seleccionada fora de competició en la categoria de Nous Directors.

Finalment, a la secció Made in Spain trobem un gran nombre de títols catalans: Callback de Carles Torras (Zabriskie Films), Zipi y Zape y la isla del capitán d’Oskar Santos (Zeta Cinema, Atresmedia Cine, Kowalski Films, Mod Producciones), Palmeras en la nieve de Fernando González Molina (Nostromo Pictures, Atresmedia Cinea), Política, manual de instrucciones de Fernando León de Aranoa (Mediapro, Reposado Producciones Cinematográficas) i Toro de Kike Maíllo (Escándalo Films, Apaches Entertainment, Atresmedia Cine, Maestranza Films, Ran Entertainment, Telefónica Studios, Zircozine).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat