Notícies

El cinema documental produït per Paco Poch, retrospectiva a Cinespaña (Toulouse)

paco poch

 La 21ª edició del Festival Cinespaña (Tolouse) dedicarà una retrospectiva al cinema documental del productor Paco Poch.

El proper 2 d’octubre s’inaugura a Tolouse la retrospectiva El cinema documental produït per Paco Poch (que té lloc fins el 9 d’octubre) dins del marc de Cinespaña, el festival de cinema espanyol que se celebra anualment a la ciutat francesa.

La retrospectiva recopilarà el conjunt d’obres documentals del productor Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català Paco Poch (Igualada, 1951): un dels creadors més valents, al mateix temps que respectats, del nostre actual panorama cinematogràfic. També es programaran debats al voltant de la reflexió sobre el rol del productor i les possibilitats que la producció de cinema documental pot oferir tant a cineastes, com a espectadors que vulguin comprendre millor la naturalesa d’aquest art.

Es comptarà amb la presència del cineasta Lluís Galter que presentarà fragments de la seva nova pel·lícula, La substància, encara en fase de postproducció. Una obra que segons l’Alejandro Díaz, programador del Festival internacional de cinema de Sevilla, “fa ús d’una narrativa entre flotant i hipnòtica, construint un relat desassossegador sobre la pèrdua d’identitat del món contemporani”.

Les altres pel·lícules projectades seran:

Innisfree, José Luís Guerín (1990)
Buenaventura Durruti, anarquista, Jean-Louis Comolli (2000)
Cravan vs Cravan, Isaki Lacuesta (2002)
La leyenda del tiempo, Isaki Lacuesta (2006)
La maleta mexicana, Trisha Ziff (2011)
Cartas a María, Maite Garcia Ribot (2015), premi millor documental festival Cinespaña 2015

A més a més, la programació del festival compta amb més de 30 produccions catalanes. Podeu consultar els títols de les seleccionades al web de Catalan Films & TV

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat