Notícies

El Festival de Sitges acollirà l’entrega dels Premis SGAE Nova Autoria

nova autoria2016

Per setè any consecutiu, els premis que atorga la Fundació SGAE a nous autors provinents d’escoles de cinema de tot Catalunya, s’entregarà en el marc del Festival de Sitges.

L’entrega es farà el dissabte 8 d’octubre al Cinema Prado, formant part d’una de les seccions oficials: Noves Visions. Enguany s’han presentat 38 treballs audiovisuals de 15 escoles de cinema de Catalunya, dels quals 11 finalistes seran exhibits durant la sessió.

Els membres que aquest 2016 integren el jurat i, per tant, els responsables de seleccionar els guardonats amb els Premis SGAE Nova Autoria 2016 han sigut Lluís Arcarazo, guionista de cinema i televisió i membre del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya; Xavier Capellas, compositor, autor de bandes sonores i membre del  Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, i Sílvia Quer, directora de cinema i televisió.

Els Premis SGAE Nova Autoria són un oasi d’aire fresc a càrrec de creadors que tenen moltes coses per explicar i que, després d’un llarg procés de formació i estudi, necessiten contactar amb el públic i el sector professional. Aquesta autoria més nova i emergent és la que té més dificultats per a ser coneguda, reconeguda i valorada.

Els curts finalistes són els següents:

  • Astrid (Ficció). Direcció i guió: Luigi Abanto Varese; música original: Sascha Nagl, Mario Nagl. Plató de Cinema
  • En la azotea (Ficció). Direcció: Damià Serra; guió: Miguel Casanova i Damià Serra; música original: Kevin Smithers. Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC)
  • El sueño espacial (Ficció). Direcció, guió i música original: Ignacio Malagón. Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV)
  • Las vacas de Wisconsin (Ficció). Direcció i guió: Sara Traba; música original: Iago Marta. Escola de cinema Bande à Part
  • The White Room (Ficció). Direcció: Sergi Milà i Mònica Garcia; guió: Raquel García. Universitat Ramon Llull-Blanquerna Comunicació
  • Ya estoy aquí (Ficció). Direcció: José Miguel Rabinad; guió: Jesús Cruz; música original: Govi. Catalonia Film School
  • Persèfone, entre els morts (Animació). Direcció i guió: Ariadna Ollé; música original: Bruno de Fabriziis. Escola Universitària Politècnica de Mataró
  • Roger (Animació). Direcció i guió: Sonia Cendón, Sara Esteban, Arnau Gòdia, Ingrid Masarnau i Martí Montañola; música original: Jan Fité. Escola de Cinema de Barcelona (ECIB)
  • Cabeza de orquídea (Documental). Direcció: Violeta Blasco, Germán López, Carlotta Napolitano, Angélica Sánchez i Claudia Zegarra P.; guió: Angélica Sánchez; música original: Cabeza de orquídea, d’Antonio Raia i Jack d’Amico; Variaciones orquídeas, de Giovanni Filpi. Universitat Autònoma de Barcelona-Màster Documental Creatiu
  • El sevillano (Documental). Direcció i guió: Josep Nicolás. La Casa del Cine
  • Margarites (Documental). Direcció i guió: Anna Valentí. Universitat Pompeu Fabra

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat