Notícies

Els muntadors de "Chimes at Midnight" a la distinció de la Col·legiata de Cardona

muntadors falstaff 1b

Elena Jaumandreu i Frederick Muller assistiran dissabte 22 d’octubre a l’acte de nomenament de la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona com a Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea. La localització del mític rodatge de Chimes at Midnight esdevindrà símbol permanent d’homenatge a Orson Welles.

L’acte començarà a les 18h amb la descoberta d’una placa commemorativa a l’interior de la Col·legiata, i comptarà amb representants de les entitats promotores de la candidatura, -Acadèmia del Cinema Català, Ajuntament de Cardona, Filmoteca de Catalunya i Agència Catalana del Patrimoni Cultural- juntament amb d’altres institucions que també han donat suport a la iniciativa, com la Diputació de Barcelona, l’ICEC i la Barcelona Film Commission.

A l'acte de reconeixement hi haurà símbols de la nostra cultura. Un capgròs d’Orson Welles – Falstaff, realitzat per Dani Garrido de Creacions Tallaferro, regal de l’Acadèmia del Cinema Català a la vila de Cardona, acompanyarà la descoberta de la placa, així com el Grup de clarinets de la Banda Municipal de Cardona, dirigit per Xavi Ventosa, que interpretarà ‘Gabriel’s Oboe’, de La Misión, i ‘La vida es bella’. A les 18h, per senyalar l’inici de l’acte, sonaran les campanes de l’Església de Sant Miquel, situada al nucli antic de la vila, a la Plaça de la Fira de dalt.

Entre els convidats a l’acte destaquen els muntadors de la pel·lícula, Elena Jaumandreu i Frederick Muller. Elena Jaumandreu (Barcelona,1936), muntadora d'una vintena de pel·lícules, va iniciar la seva carrera justament amb Chimes at Midnight. El 1965 tenia 29 anys i vivia a Madrid. Després va participar, entre d'altres, a Las Vegas, 500 millones, d'Isasi-Isasmendi, i a d'altres produccions rodades a Catalunya i a l'Estat espanyol. Actualment viu a Cerdanyola del Vallès. Frederick Muller (Roma, 1938), que casualment també te residència a Catalunya i vindrà des de Londres per a l’ocasió, és productor cinematogràfic i televisiu, i muntador en els seus inicis. Va treballar com a tal a pel·lícules com Ben-Hur (1959) i The Nun's Story (1959), a més de col·laborar amb diversos cineastes italians. Amb Orson Welles, a més de Chimes at Midnight el 1965, va muntar The Trial (1962).

Tots els actes són públics.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat