Notícies

"Antoni Padrós. Pertorbador de consciències", nova exposició a la Filmoteca

antoni padros

La Filmoteca de Catalunya li dedica una exposició que s'inaugura el dijous 9 de març a les 20h.

Antoni Padrós (Terrassa, 1937), membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català, és una figura singular del cinema català. Pintor, abans i al mateix temps que cineasta, Padrós es va moure en els seus primers anys a cavall entre l’Escola de Barcelona de la segona meitat dels seixanta i l’esclat de llibertat que es va produir un cop mort Franco.

Ara, una exposició a la Filmoteca –que també ha digitalitzat i editat la seva producció cinematogràfica en DVD– ens mostra la seva obra pictòrica i cinematogràfica, una producció el cos central de la qual entronca amb l’underground nord-americà i amb el cinema militant europeu de finals de la dècada dels 60.

L'exposició Antoni Padrós. Pertorbador de consciències, és una mostra del treball com a pintor i com a cineasta d’aquest artista egarenc. Una exposició produïda per l’Ajuntament de Terrassa (Terrassa Arts Visuals) que pretén reflectir la llibertat creativa i la capacitat transgressora que Padrós ha mantingut al llarg de tota la seva vida, primer sota l’asfixia de la dictadura i, a partir de la Transició, en la democràcia. La inauguració de la mostra, prevista per a les 20:00h del dijous 9 de març, comptarà amb el mateix Antoni Padrós, acompanyat del comissari Valerio Carando i de representants de la Filmoteca i de l’Ajuntament de Terrassa, on l’exposició es va poder veure per primer cop entre abril i juny del 2015. La inauguració de la mostra es complementa amb el cicle breu Un artista pop: Antoni Padrós, que s'inicia amb la projecció, el mateix dijous 9 de març a les 21.30 h, d'alguns dels seus films preservats al Centre de Conservació i Restauració.

Antoni Padrós. Pertorbador de consciències, que a la Filmoteca es podrà visitar fins al 28 de maig de 2017, fa un recorregut complert per la trajectòria de Padrós, des dels seus inicis com a pintor i fins a l’actualitat. Un recorregut que, pel tarannà de l’obra de Padrós, és alhora una travessa contracultural per la Catalunya del segle XX.

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat