Notícies

El Cicle Gaudí arriba a tot el país

logo min cicle gaudi

El circuit, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de les quatre diputacions.

El Cicle Gaudí, el circuit de cinema català nascut el passat mes de setembre, creix aquest 2017 amb l’objectiu d’arribar als 25.000 espectadors anuals. La seva vocació de conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra, ja comptava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Agència Catalana de Joventut i els ajuntaments implicats. Ara es consolida amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona, i dels ajuntaments que s’hi adhereixen.

En la seva primera convocatòria, desenvolupada en el quart trimestre de 2016, el Cicle Gaudí va portar 5 estrenes del cinema català (El rei borniCerca de tu casaLa propera pell, 100 metros i Ebre, del bressol a la batalla) a una població de cada comarca de la demarcació de Barcelona: Berga, Calella, Cardedeu, Cardona, Esparreguera, Gelida, Igualada, Moià, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Torelló i Vilanova i la Geltrú. En aquesta primera fase va aconseguir 6.106 espectadors (una mitjana per pel·lícula de 1.221 i de 102 espectadors per sessió i localitat), una xifra que l’organització, les entitats col·laboradores i les poblacions integrants del cicle han valorat de manera molt positiva. En el primer trimestre d’aquest 2017 s’han projectat tres títols més: La millor opció, No culpes al Karma de lo que te pasa por gilipollas i El elegido.

L’èxit ha permès la seva expansió a diferents localitats de les províncies de Girona: Besalú, Cadaqués, La Bisbal d'Empordà, Ribes de Freser, Santa Coloma de Farners i Sant Feliu de Guíxols; Tarragona: Alcover, Falset, Hospitalet de l'Infant, La Bisbal de Penedès, Montblanc, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa; i Lleida: Almacelles, Cervera, El Pont de Suert, Juneda i Mollerussa. Amb aquestes ja són 33 les poblacions catalanes que formen part del circuit.

Un comitè format per distribuïdors i exhibidors selecciona els títols de la producció catalana de l’any que voltaran per les diferents localitats. Són pel·lícules de qualitat, d’estrena molt recent i d’ampli abast de públic. 

Podeu consultar la programació d'aquesta primavera a la web del Cicle.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat