Notícies

Els curtmetratges "El adiós" i "Nada S.A." s'emeten al Tria 33

el adios fotograma

El diumenge 30 d'abril a les 21:35h es passen pel Canal 33 dos curtmetratges dels VIII Premis Gaudí, que són El adiós dirigit per Clara Roquet, que va obtenir el premi Gaudí a millor curtmetratge, i també Nada S.A. de Caye Casas i Albert Pintó.

El adiós és el primer curtmetratge de la catalana Clara Roquet. Explica la història d'una criada boliviana que intenta acomplir els últims desitjos de la difunta senyora de la casa. Guanyador del premi Gaudí 2016 al millor curtmetratge i nominat als EFA, els premis europeus del cinema, ha estat seleccionat a més de cinquanta festivals internacionals, i guardonat a Seminci de Valladolid, als BAFTA US Student Film Awards, nominat als premis EFA del cinema Europeu, i en competició a REGARD Saguenay Quebec, FEC Reus, MECAL Barcelona entre altres.

Nada S.A., de Caye Casas i Albert Pintó, neix d’un guió per a un llargmetratge. Amb humor negre, surrealisme i crítica social, és una història que obliga a reflexionar sobre el temps que es perd a la vida amb feines que no ens aporten res: en Carlos fa anys que està a l’atur, està desesperat després de fracassar en totes les entrevistes de feina a què es presenta. Un dia veu un anunci d’una empresa que busca algú que vulgui cobrar per no fer res. Carlos aconsegueix la feina i aquell dia li canviarà la vida. Guardonat amb el premi del públic al TOHorror Film Fest (Itàlia) i al Short Film Breaks (Romania), i el Gran Premi del Jurat a Les Étranges Nuits Du Cinéma (Suïssa) entre una trentena de premis més, ha estat també seleccionat en una seixantena de festivals internacionals (Sitges, Filmets, Porto, FEC Reus, Mecal Barcelona, etc.).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat