Notícies

Continua 25ª edició de la Mostra Internacional de Films de Dones

mostra films dones 2017

La 25ª edició de la Mostra Internacional de Films de Dones segueix amb dues seccions, d'una banda Cinema fora de lloc -de l'1 de juny al 13 de juliol-, i de l'altra La Mostra a la Fillmoteca -del 6 a l'11 de juny-.

La 25ª edició de la Mostraconvida a una (re)lectura de la tradició iconogràfica del cinema documental, dels arxius audiovisuals i les narratives històriques i ofereix la possibilitat de conèixer l’obra de cineastes emergents que s’endinsen en el conflicte de les imatges en el món contemporani, tot configurant les seves (re)voltes personals enfront del llegat de la cultura hegemònica.

Cinema fora de lloc ens presenta quatre sessions a l'aire lliure, en diferents places de la ciutat, concretament a la plaça de la Virreina, la plaça Salvador Seguí i la plaça de Sant Pere. Dins d'aquesta secció hi trobem els films Women who kill  d'Ingrid JungermannAma-San de Cláudia Varejão, així com dues subseccions, Cortos en femenino i Ben Animade on hi trobem diverses produccions catalanes, com Elegía d'Alba Tejero, La invitación de Susana Casares, La isla inalcanzable de Sara Renau i Carla Torres, Quand j'ètais petit d'Elena Molina i Camino de agua para un pez de Mercedes Marro, totes elles a Cortos en femenino. A Ben Animade hi participen les catalanes Laura Ginés amb Animation Quartet #1Mi pobre patria i No tengo miedo i Martina Rogers amb Esto no es un espectáculo de patinaje.

Pel que fa a La Mostra a la Filmoteca, el programa s’iniciarà amb una classe magistral impartida per Laura Mulvey una de les fundadores de la crítica cinematogràfica feminista, als 41 anys de la publicació del seu innovador assaig Placer visual y cine narrativo (Visual Pleasure and Narrative Cinema). Alhora, a mode de carta blanca, l’autora proposarà el visionat d'alguna obra cinematogràfica de la crítica feminista. Dins d'aquesta secció es farà una Retrospectiva els dies 7 i 8 de juny a la polifacètica Mercé Conesa, amb la projecció dels documentals que ella ha dirigit juntament amb altres artistes. Els documentals que es projectaran són Guerrilleros, 13 testimonios de la resistencia armada al franquismo (1977), Quico Sabaté (1979), Viaje a la explotación (1974) i Entre la esperanza i el fraude (1976).

Per més informació i programació completa podeu consultar la web de la Mostra

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat