Notícies

1a Mostra de Cinema Català a Madrid

mostra cine catala madrid

El cinèfil organitza la 1a Mostra de Cinema Català a Madrid el dia 24 de maig a partir de les 19h

L'activitat que es celebra el dimecres 24 de maig a les 19h a l'auditori del Cercle Català de Madrid (Plaça Espanya, 6) vol servir per promocionar el cinema català més enllà de Catalunya i arriba després de la mostra de curtmetratges sobre crisi a Sant Feliu de Llobregat i la 1a Festa del Cinema Català a Barcelona.

La programació compta amb dos dels curts presents a la 9a edició del FIC-CAT i un dels que competeixen a la 10a edició. I com a plat fort es presentarà en exclusiva la pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama dirigida per Joan Frank Charansonnet, que arriba a les sales el dia 9 de juny

En paraules del propi director “Pàtria és un film que vol parlar dels orígens de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer tant aquí com a l’estranger les arrels del poble català”. La pel·lícula, amb voluntat de cinema èpic i popular, inicia el seu viatge amb la veritable història dels primers referents escrits sobre la llegenda d’Otger Cataló, que apareixen a l’obra Histories e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, escrita el 1438 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà) per un jove cavaller i mossèn anomenat Pere Tomic.

Pel que fa als curts seleccionats, són de temàtica diversa. L’encenedor quàntic de Pau Escribano aportarà les pinzellades necessàries de ciència ficció. Gentlemen de Joaquim Bundó i Esteve Rovira ens portarà a la Barcelona victoriana amb una trama d’herències i avarícia. Per posar fi al preàmbul abans de la pel·lícula es projectarà el guanyador del FIC-CAT 2016Mater Salvatoris de Marc Barceló, una història d’amor materno-filial rodada en blanc i negre amb una gran sensibilitat.

Tots els continguts de la mostra seran en llengua catalana amb subtítols en castellà.

El cinèfil organitza la celebració amb la col·laboració del FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), el Cercle Català de Madrid i l’associació Catalans al Món. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat