Notícies

Defensem el sector audiovisual!

parlament aprovaciollei nova

Lectura de la carta oberta del sector audiovisual català contra l'anul·lació del cànon digital per part del Tribunal Constitucional i lliurament de la carta al president i el vicepresident de la Generalitat, el conseller de Cultura i la presidenta del Parlament de Catalunya.

Representants del sector audiovisual de Catalunya presentaran aquest divendres, 28 de juliol, una carta oberta al Parlament de Catalunya arran de l’anul·lació per part del Tribunal Constitucional del cànon digital, l’impost que la Generalitat cobrava a les empreses operadores d’internet i que ha donat suport a la indústria audiovisual i la cultura digital catalanes des del 2015.

A les 10.30 hores, els convocats es faran una foto a l’entrada del Parlament amb 200 pòsters a les mans, que posteriorment deixaran a terra formant un mosaic. Recordaran així els llargmetratges de ficció, els documentals, les pel·lícules i sèries de televisió finançats amb la taxa.

L’actor Abel Folk i la directora Carla Simón llegiran la carta, abans de lliurar-la al president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; el conseller de Cultura, Lluís Puig; la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, i els grups parlamentaris. La convocatòria és una demostració pública de suport als nostres representants polítics i de defensa de la cultura audiovisual del país.

Us hi esperem!

#noafluixem

Acadèmia del Cinema Català
Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya
Associació de Desenvolupadors i Editors de Videojocs a Catalunya (DEVICAT)
Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB)
Catalunya Film Festivals
Clúster de l’Audiovisual de Catalunya
Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC)
Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya
Guionistes Associats de Catalunya (GAC)
Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC)
Productors Audiovisuals Federats (PROA)
DEVICAT
Pro-Animats
Pro-Docs
Pro-Ficció
Pro-TV
APAIB

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat