Notícies

Juan Antonio Bayona, Premi Retrospectiva del Festival de Màlaga

 bayona malaga

El certamen malagueny estrenarà el documental I Hate New York, dirigit per Gustavo Sánchez i del que Bayona n'és productor executiu.

El Festival de Málaga concedirà en la seva 21a edició (del 13 al 22 d'abril) el Premi Retrospectiva, que atorga en col·laboració amb el diari Málaga Hoy, a Juan Antonio Bayona. El festival vol premiar així l'àmplia trajectòria d'aquest jove director, que s'ha convertit en una de les grans figures internacionals del nostre cinema, aclamant igualment per crítica i públic. 

Juan Antonio Bayona (Barcelona, 1975) és graduat en direcció per l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), on va realitzar els multi premiats curtmetratges Mis vacaciones (1999) i El hombre esponja (2002). 

El 2007 va debutar en el llargmetratge amb El orfanato, que es va estrenar al Festival de Cannes i per el qual Bayona va rebre el Goya al Millor director novell. 

L'any 2012 va estrenar Lo imposible, pel·lícula que es va convertir en el fenomen cinematogràfic de l'any amb més de sis milions d'espectadors i cinc premis Goya, entre ells el de Millor director. El mateix any va ser reconegut amb el Premio Nacional de Cinematografía, que atorga el Ministeri de Cultura. 

El 2014 va dirigir el capítol pilot i segon episodi de la sèrie Penny Dreadful per la cadena de televisió nort americana Showtime, produïda per Sam Mendes

El 2015 va dirigir per Oxfam Intermón el curtmetratge documental, 9 días en Haití, que defensa la importància de la cooperació en el desenvolupament i la urgent necessitat de la recuperació de la seva situació crítica. 

L'octubre de 2016 va estrenar Un monstre em ve a veure, protagonitzada per Lewis McDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Liam Neeson. La pel·lícula va obtenir nous premis Goya, entre ells el de Millor director. 

El 2007 va produïr El secreto de Marrowbone, de Sergio G. Sánchez, guionista de El orfanato Lo imposible.

L'any 2018 Juan Antonio Bayona estrenarà Jurassic World: El reino caído, produïda per Steven Spielberg.

Aquest any presentarà I Hate New York, llargmetratge documental dirigit per Gustavo Sánchez, del que n'és productor executiu i que s'estrenarà en la pròxima edició del Festival de Málaga.  

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat