Notícies

Ventura Pons rep el Premi Mayahuel al Festival de Cine de Guadalajara

 venturapons mayahuel

Pons va rebre el passat dimarts 13 de març el guardó al Teatre Diana de la ciutat de mans del cineasta mexicà Jaime Humberto Hermosillo i el director del certamen Iván Trujillo.

El director català Ventura Pons va ser homenatjat al Festival Internacional de Cine de Guadalajara amb el Premi Mayahuel al Cinema Iberoamericà per la seva trajectòria artística durant l'estrena de la seva pel·lícula més recent: Miss Dalí.

El director va rebre molt emocionat l'homenatge i va agrair especialment que el premi li hagi entregat el director mexicà Jaime Humberto Hermosillo, a qui es va referir com el seu germà de l'ànima.


En la cerimònia, celebrada al Teatro Diana, el cineasta català va lluir a la solapa el llaç groc, símbol utilitzat en suport als polítics catalans que es troben a la presó i va afirmar que Catalunya està contenta que la 33a edició del Festival mexicà estigui dedicada a aquesta nació. “Estem molts contents a Catalunya que Trujillo dediqui aquest festival a la nació més antiga d’Europa amb el Parlament més antic”, ha assegurat Pons.

El realitzador va assistir al Festival com una de les figures centrals de la delegació de 60 directors de Catalunya, que aquest any és la convidada d'honor al festival.

Ventura Pons va exhibir per primera vegada a Guadalajara Miss Dalí, la seva pel·lícula més recent, en la que aborda la conflictiva relació que el pintor Salvador Dalí va tenir amb la seva germana Anna María i els problemes que el van portar al trencament de la seva família.

Entre els actors que participen a Miss Dalí hi ha Siân Philips , Josep Maria Pou , Claire Bloom , Vicky Peña , Joan Carreras , Joan Pera , Eulàlia Ballart , Jose Carmona , Allan Corduner i Minnie Marx.

El llargmetratge va formar part de les gales en benefici a diverses organitzacions sense ànim de lucre que cada any participen al festival i tot el recaptat serà destinat a la Creu Roja.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat