Notícies

L’ACC lamenta la mort de Macari Gómez, Membre d’Honor


El cartellista Macari Gómez va morir el passat dissabte als 92 anys, deixant a la història del cinema més de 4.000 obres

Macari Gómez, conegut artísticament com a MAC, va ser durant dècades un dels principals cartellistes de Hollywood, dissenyant els cartells de clàssics del cinema com Casablanca, Psicosis o Ciutadà Kane. La seva carrera al món del cinema va començar el 1935 a Barcelona, on després d’estudiar Belles Arts va començar a fer anuncis de cinema per la premsa. A poc a poc, la seva obra va despertar l’atenció de la indústria cinematogràfica internacional i el 1956 la companyia Paramount li va encarregar el cartell de la pel·lícula Els Deu Manaments. A partir d’aquest moment la seva carrera el va portar a treballar amb grans noms com Kirk Douglas, Marlon Brando o George Lucas. Als anys 80, amb l’arribada de la crisi a les sales de cinema, Macari Gómez es va especialitzar en el disseny de caràtules de vídeo, a banda de treballar com a pintor i dibuixant.

La seva obra s’ha exposat a la Filmoteca de Catalunya i a la Filmoteca Nacional de Madrid, i ha estat reconeguda amb guardons com el Premi Sant Jordi de Cinematografia. El 2013 va ser nomenat Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català i el 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat