Exportar ICS

Conferència: "Comolli cineasta"

Esdeveniment

Títol:
Conferència: "Comolli cineasta"
Quan:
Dic, 22. Febrer 2017, 19:00 h
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

La vasta obra cinematogràfica del realitzador, crític i pedagog Jean-Louis Comolli (1941), de sostingut alè documental, i els seus influents escrits des de fa quatre dècades componen una trajectòria indomable que interpel·la la condició d’espectador, la relació que mantenim amb les imatges i la narrativa del nostre món de pantalles. Des del primer text, difós en anglès el 1971 com a Machines of the Visible, fins a l’últim assaig en llibre, Daech, le cinéma et la mort (2016), des del primer film al darrer, Cinéma documentaire. Fragments d’une histoire (2015), Comolli ens proposa resistir a l’espectacularització de la vida, la història, el present.

Els Diàlegs, en dos temps, se centren en la trajectòria intel·lectual i creativa del Comolli cineasta: una conversa amb Mercè Ibarz (dimecres 22 de febrer) i el passi i debat del seu últim film (divendres 24 de febrer).

Comolli cineasta (22 de febrer)

Per Comolli tot és cine: fer-lo, produir-lo, escriure’l, veure’l; llegir, escriure i parlar d’ell; pensar-lo, investigar-lo, editar-lo, difondre’l, programar-lo, exposar-lo... En sala, tele, ordinador, tauleta, mòbil. En cel·luloide, vídeo, televisió, digital. Al museu, al carrer, al metro, en sala de tortures també. Del passat, del present, del que va venint. Importa només veure de debò, veure’hi a través de les imatges muntades en moviment. Tant qui el fa com qui el mira.

Va començar a Cahiers du Cinéma el 1962, on seria co-redactor en cap uns anys, quan la Nouvelle Vague va engegar. És actor en els primers films de Rohmer i Godard. Mentre escrivia textos lúcids, de veloç influència, amplament traduïts –en español: Ver y poder, Mayo francés. La cámara opaca; Cine, modo de empleo, Cine contra espectáculo; Cuerpo y cuadro. Cine, ética, política—, es va decidir el 1968 a realitzar. El guia des de llavors el mateix ideari: la missió del cine és mostrar que tot canvia.

La conversa del cineasta amb Mercè Ibarz (dimecres 22 de febrer) aprofundirà en la trajectòria múltiple i harmònica de Jean-Louis Comolli.


Lloc

Lloc:
Palau de la Virreina
Calle:
La Rambla, 99
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii