Exportar ICS

Passi de "Cine documental. Fragments d’una història"

Esdeveniment

Títol:
Passi de "Cine documental. Fragments d’una història"
Quan:
Div, 24. Febrer 2017, 19:00 h
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

La vasta obra cinematogràfica del realitzador, crític i pedagog Jean-Louis Comolli (1941), de sostingut alè documental, i els seus influents escrits des de fa quatre dècades componen una trajectòria indomable que interpel·la la condició d’espectador, la relació que mantenim amb les imatges i la narrativa del nostre món de pantalles. Des del primer text, difós en anglès el 1971 com a Machines of the Visible, fins a l’últim assaig en llibre, Daech, le cinéma et la mort (2016), des del primer film al darrer, Cinéma documentaire. Fragments d’une histoire (2015), Comolli ens proposa resistir a l’espectacularització de la vida, la història, el present.

Els Diàlegs, en dos temps, se centren en la trajectòria intel·lectual i creativa del Comolli cineasta: una conversa amb Mercè Ibarz (dimecres 22 de febrer) i el passi i debat del seu últim film (divendres 24 de febrer).

Cine documental. Fragments d’una història (2015) (V.O.S.E.)
Passi del film i debat amb Jean-Louis Comolli

L’últim film de Jean-Louis Comolli, Cinéma documentaire. Fragments d’une histoire, és un assaig cinematogràfic de reflexió històrica i posada al dia que condensa alguns principis fonamentals de les imatges en moviment, tant per als realitzadors com per als espectadors. Centrat en les evolucions tecnològiques, punts de vista i actituds del cine documental, va des dels orígens a 1975. Des de la Sortida de la fàbrica dels Lumière a La societat de l’espectacle de Guy Debord, Comolli indica el recorregut que precedeix l’era del vídeo i del digital. Els exemples –Buñuel, Van der Keuken, Rouch, Vertov, Riefensthal, Marker, Ivens, Marceline Loridan, Drew, un consell de Hitchcock...—configuren un llegat d’ensenyances per al present, que Comolli sintetitza traçant una certa arquitectura del real i com filmar-lo.

La sessió complementa el Diàleg previ de Comolli amb Mercè Ibarz (dimecres 22) i comptarà així mateix amb el cineasta. El passi del film (55 minuts, v.o.s.e.) serà seguit de debat.


Lloc

Lloc:
Palau de la Virreina
Calle:
La Rambla, 99
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii