Exportar ICS

"El sol del membrillo" a la secció Classiques del Festival de Cannes

Esdeveniment

Títol:
"El sol del membrillo" a la secció Classiques del Festival de Cannes
Quan:
Dic, 17. Mai 2017 - Diu, 28. Mai 2017
On:
,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

La pel·lícula de Victor Erice, El sol del membrillo, que va guanyar el Premi Especial del Jurat fa 25 anys, es projectarà al Festival de Cannes amb una còpia restaurada per la Filmoteca de Catalunya.

El film va néixer de la relació entre el cineasta Victor Erice i Antonio López, quan aquest pintava un codonyar al jardí del seu estudi madrileny. En el seu afany de realisme, l’artista treballava contra el temps. Els fruits reflectien la llum de les diverses estacions, però també creixien dia a dia i doblegaven les branques de l’arbre. La càmera del cineasta va enregistrar aquesta lluita contra el temps. I va afegir-hi un somni en què la dona del pintor completa aquest fascinant joc de miralls entre la realitat i la seva representació.

La restauració d’El sol del membrillo ha estat seleccionada per Cannes Clàssics, la prestigiosa secció del certamen francès que acull una vintena de films patrimonials d’arreu del món. El director del film, Victor Erice, i la productora Camm Cinco SL han confiat al Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca, a Terrassa, l’escanejat a 6K, restauració i etalonatge a partir del negatiu de 35 mm i d’altres materials videogràfics originals. El realitzador, que ha supervisat tot el procés tècnic realitzat en les instal·lacions de Terrassa, ha introduït algunes variacions en el muntatge original.

Per més informació, podeu consultar la web de la Filmoteca.


Lloc

Lloc:
Cannes

bannerweb candidatesxiii