Exportar ICS

Exposició i cicle "El cinema és fantàstic" a la Filmoteca de Catalunya

Esdeveniment

Títol:
Exposició i cicle "El cinema és fantàstic" a la Filmoteca de Catalunya
Quan:
Dij, 22. Juny 2017 - Dic, 4. Octubre 2017
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

La  Filmoteca programa a partir del 22 de juny, una exposició i un cicle commemoratius del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que enguany celebra el seu 50è aniversari. 

La Filmoteca organitza, conjuntament amb el festival, l'exposició commemorativa El cinema és fantàstic. 50è aniversari del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i un cicle de cinema que entre el 22 de juny i el 4 d'octubre -just a les portes de la inauguració del 50è aniversari a Sitges- recorrerà la història del certamen amb la projecció d'alguns dels títols més emblemàtics dels que s'hi han vist durant tots aquests anys.

L'exposició, comissariada per Diego López, programador del festival i responsable de la secció Brigadoon, permetrà als afeccionats al gènere i als fans del festival revisitar els cartells del certamen de tots aquests anys, reconèixer alguns dels seus convidats més il·lustres, revisar alguns dels films més destacats d'aquests cinquanta anys de programació i descobrir algunes imatges i anècdotes inèdites que es mostraran per primer cop. Un cop es tanqui a la Filmoteca, el 30 de setembre, la mostra viatjarà a Sitges, on es podrà visitar al llarg del mes d'octubre.

El cicle El cinema és fantàstic, que també obrirem el 22 de juny, pretén recuperar alguns dels títols mítics que s'han vist en tots els anys d'història del certamen sitgetà. És tot un repte escollir només 50 títols -un per any de vida de la mostra- a partir dels quals mostrar l'evolució del festival i, amb aquesta, del gènere, del cinema i potser del món.

Entre molts altres, fins a l'octubre a la Filmoteca es podran veure pel·lícules com Evil Dead, el film de Sam Raimi que va guanyar diversos premis a l'edició del festival de 1982; The Exorcist, de la qual projectarem el Director's Cut; Hellraiser, un títol clau del cinema de terror dels 80 que va suposar el debut en la direcció de l'escriptor Clive Barker; o Reservoir Dogs, la carta de presentació a Europa d'un director habitual a Sitges, Quentin Tarantino. Entre films de Cronenberg, Greenaway, Guillermo del Toro i altres especialistes en el gènere fantàstic, també hi mostrarem algunes aportacions locals que van agradar especialment els sitgetans: Més enllà de la passió, [REC], Tren de sombras i El día de la bestia són exemples més d'aquesta mirada a la història del festival que ocuparà les nostres pantalles fins el 4 d'octubre.


Lloc

Lloc:
Filmoteca de Catalunya
Calle:
Plaça Salvador Seguí, 1 – 9
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii