Notícies

El FIC-CAT ret homenatge al director i productor Pere Portabella

pere fic cat

El director i productor català Pere Portabella rebrà el Premi d’Honor en la 9a edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que enguany té com a eix temàtic la direcció cinematogràfica.

L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà el dimecres 1 de juny a les 19h.

Antonio Barrero, director del FIC-CAT, serà qui li atorgarà el guardó a Portabella, un dels realitzadors de cinema de més prestigi del nostre país, per la seva llarga i destacada trajectòria artística i el seu compromís social.

La novena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada té com a objectius fer un reconeixement explícit a un dels directors més importants del país, destacant la seva filmografia i la seva vocació internacional. I la persona triada no podia ser altra que l’insigne realitzador Pere Portabella, que ha estat capaç de mantenir una presència rellevant en la indústria durant prop de cinc dècades.

L’acte, al qual hi assistiran nombroses personalitats de l’àmbit cultural, consistirà en el repàs de la seva filmografia a través d’un muntatge audiovisual realitzat per a l’ocasió, en una petita entrevista a peu de pantalla i en el lliurament del premi. L’homentage es complementarà amb la projecció de la seva darrera producció Informe General II. El nou rapte d’Europa (Films 59, 2016), la crònica d’un moment en què els ciutadans veuen com la política –entesa com a procés civil de participació– és segrestada per les grans esferes econòmiques.

L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta, però caldrà invitació que a es pot sol·licitar des de l’enllaç http://bit.ly/homenatgeficcat

La programació d’activitats i els horaris i continguts del Festival es poden consultar a la web

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat