Notícies

“Truman”, seleccionada pels Premis de Cinema Europeu 2016

trumanefa

La pel·lícula de Cesc Gay segueix el seu recorregut triomfal entrant a la llista de candidates als Premis de Cinema Europeu que atorga l’EFA (European Film Academy). Les nominacions es donaran a conèixer el proper 5 de novembre en el marc del Festival de Sevilla.

Truman, una de les grans guanyadores dels VIII Premis Gaudí –Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció (Cesc Gay), guió (Cesc Gay i Tomàs Aragay), actor protagonista (Ricardo Darín) i actriu i actor secundaris (Dolores Fonzi i Javier Cámara)–, així com dels Goya i d’una multitud de reconeixements i certàmens internacionals, segueix el seu camí amb peu ferm entrant a la selecció de les 50 pel·lícules europees que participaran als Premis de Cinema Europeu 2016, entre les que hi ha 33 països representats. Entre les candidates també s’hi troben les espanyoles Julieta, de Pedro Almodóvar, El olivo, d’Icíar Bollaín i Mimosas, d’Oliver Laxe, així com una de les nominades dels Oscars 2016, la irlandesa Room, o la guanyadora del passat Festival de San Sebastián, la islandesa Sparrows.

Les properes setmanes els més de 3.000 acadèmics europeus hauran d’escollir les pel·lícules nominades, que s’anunciaran al Festival de Sevilla, i el 10 de desembre es celebrarà la 29ª gala d’entrega dels premis a Wroclaw, Capital Europea de la Cultura 2016.

Per a més informació dels premis i les pel·lícules podeu consultar la pàgina oficial: www.europeanfilmawards.eu 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat