Notícies

Cicle Gaudí. Balanç del primer round

Cicle Gaudí ReiBorni

Article d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, on analitza la 1ª sessió del Cicle Gaudí.

“El cine produït a Catalunya no es veu a Catalunya, excepte per la tele. Aquesta anomalia que no la pateix el teatre, ni la música, ni la literatura no la pateix tampoc cap cinematografia del nostre entorn ni més pròxim ni més llunyà. I per això l'Acadèmia del Cinema Català ha endegat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i la SGAE un cicle per dur una selecció de les nostres pel·lícules al territori i trencar d'una vegada per totes aquesta maledicció absurda.

No ens tocava la pell a la camisa als/a les de l'Acadèmia dijous, quan ens vam repartir amb els actors i equips de la peli per dotze poblacions catalanes a divulgar El rei borni dins d'aquest Cicle Gaudí que farà que cada tercer dijous del mes es puguin veure les nostres pel·lícules allà on no arribarien mai. I els resultats de la campanya han valgut la pena per tants motius!

El primer de tot per la rebuda fantàstica amb que ens han acollit aquells llocs de la demarcació de Barcelona que és per on hem començat l'experiment: Berga, Calella, Cardedeu, Cardona, Esparraguera, Gelida, Igualada, Moià, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Torelló i Vilanova i la Geltrú. Gràcies amics! La col·laboració dels presentadors, dels ajuntaments, de les associacions i els aplaudiments del públic en obrir sales allà on s'havien tancat fins a sis cines, les ganes de debatre, de retrobar-se amb aquell cine que ens concerneix per proximitat i per emoció han estat un estímul per continuar aquesta arrencada que ens apropa a l'objectiu prioritari que és estabilitzar el públic: Mil cent-seixanta-una persones que no haurien vist El rei borni ja seran fidels al cicle per seguir veient: Cerca de tu casa, La propera pell, 100 metros i Ebre, del bressol a la batalla.

En segon lloc perquè el Cicle Gaudí ha estat motor per modernitzar les instal·lacions de les sales i Kelonik d'acord amb l'Acadèmia està fent propostes molt assequibles per posar-les al dia en tecnologia i permetre que les pel·lícules es puguin veure gaudint del luxe compartit d'una sala amb bon so i bona imatge.

En tercer lloc perquè la demanda de pel·lícules per part d'ajuntaments i entitats s'ha multiplicat, de moment, per quatre i això augura un futur d'extensió i estabilitat al Cicle Gaudí que des del realisme, contribuirà sens dubte a que el nostre públic natural conegui i s'apassioni amb la cinematografia que els pertany per naturalesa i que molts, no sabien ni que existia.

Llarga vida al Cicle Gaudí! Visca el cine català!

Isona Passola

Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català”

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat