Notícies

Eduard Fernández guanya la Concha de Plata al millor actor per "El hombre de las mil caras"

El hombre de las mil caras

El 64è Festival de Sant Sebastià va concloure dissabte 24 de setembre amb molta presència i també reconeixement a les pel·lícules catalanes.

L’actor català Eduard Fernández ha estat guardonat amb la Concha de Plata al millor actor per la interpretació de l’ex agent secret del govern espanyol Francisco Paesa en la pel·lícula El hombre de las mil caras, dirigida per Albert Rodríguez i produïda per Zeta Cinema, Atresmedia Cine, Atípica Films, Sacromonte Films i Telefónica Studios.

És la primera vegada que Eduard Fernández treballa amb el director Albert Rodríguez, que també ha comptat amb actors com Jose Coronado, Marta Etura i Carlos Santos entre el repartiment del seu últim film.

La pel·lícula que es va estrenar als cinemes espanyols el passat divendres 23 de setembre aborda el que va succeir a partir de l’any 1995, quan Luis Roldan (ex director general de la Guàrdia Civil) va contactar amb l’espia Francisco Paesa per ocultar els 1.500 milions de pessetes que havia tret de les arques públiques.

El protagonisme català al Festival de San Sebastián no s’acaba aquí, perquè la mateixa El hombre de las mil caras s’ha emportat el Premi Feroz Zinemaldia i el nou film de J.A. Bayona, A Monster Calls, ha rebut una Menció especial Premi SIGNIS.

Podeu consultar el palmarès complet a la web del Festival de Sant Sebastià.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat