Notícies

"El adiós", nominat als Premis de Cinema Europeu

el adios

El curtmetratge El adiós (Lastor Media) de la directora Clara Roquet ha estat nominat als Premis de Cinema Europeu 2016, juntament amb 14 curtmetratges més. 

Els curtmetratges seleccionats seran enviats als més de 3000 membres d’EFA per tal d’escollir el guanyador. El curtmetratge europeu 2016 serà anunciat en la cerimònia dels Premis de Cinema Europeu el 10 de desembre a Wroclaw (Polònia), Capital Europea de la Cultura 2016.

El adiós explica la història de Rosana, una serventa boliviana que ha treballat deu anys per l'Angela, la matriarca d'avançada edat de la família Vidal. El dia de l'enterrament de la seva estimada Angela, se li prohibeix a la Rosana assistir al funeral. Al contrari: se l'obliga a treballar. El adiós és una història íntima sobre com d'emocionals poden ser els llaços per sobre de les convencions socials, les etiquetes de raça o els règims familiars. El curtmetratge de Clara Roquet no només vol reflexar la història de la Rosana, si no la de moltes altres dones que es veuen obligades a deixar les seves pròpies famílies i el seu desig de ser mares per cuidar d'altres. 

El adiós va guanyar el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge l'any 2016 i ha rebut nombrosos reconeixements i nominacions en festivals internacionals, com el Festival de Toronto o el Festival de Seattle.

Trobareu més informació sobre els nominats a la web de l'EFA.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat