Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant el mes d'octubre

 presencia octubre 2016 versio2

El cinema català no s'atura durant el mes d'octubre.

PRESÈNCIA

Estrena de Death Slow Ahead a París

5 d’octubre

El documental de Mauro Herce Death Slow Ahead (El Viaje Films i Nanouk Films) s’estrena el 5 d’octubre a les sales de la capital francesa.

5 produccions catalanes al Festival de Sitges

Del 7 al 16 d’octubre

Els títols catalans que es poden veure en la 49a edició del festival són La propera pell (Corte y Confección de Películas, La Termita Films, Bord Cadre Films i Sentido Films) dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo, Project Lazarus (Arcadia Motion Pictures, Achaman Films A.I.E, Noodles Production i Scope Pictures) de Mateo Gil, Pet (Magic Lantern i Revolver Picture Company) de Carles Torrens, Vestigis (Films 59 i Adrián Onco/Cinefactum) i Salvación (ESCAC Films) de Denise Castro.

Albert Serra al Festival International du Film Independant de Bordeaux

Del 13 al 19 d’octubre

Albert Serra, realitzador i artista, és un dels convidats especials al Festival International du Film Independant de Bordeaux.

4 produccions catalanes al Recent Spanish Cinema LA

13 al 16 d’octubre

El Festival, que mostra el cine actual més rellevant que s’està fent a casa nostra ha estrenat aquest any en la seva 22a edició quatre films catalans: Truman (Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE) de Cesc Gay, El pregón (Cacare Sanguis, El Terrat i Atresmedia Cine) de Dani de la Orden, El cadàver d'Anna Fritz de les productores A Contraluz Films, Benecé Produccions, S.L., Corte y Confección de Películas, Playtime Movies i Silendum Films, del director Hector Hernández Vicens i Anacleto: Agente secreto (Zeta Cinema) de Javier Ruiz Caldera.

Retrospectiva de Ventura Pons al 33è Festival Internacional de Bogotà

Del 18 al 26 d’octubre

En la 33a edició del festival colombià s'estrena durant la Gala de clausura el darrer film de Ventura PonsOh, quina joia!  (Els Films de la Rambla) i el seu altre treball  Cola, Colita, Colassa (Oda a Barcelona) de les productores Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunyacompeteix en la secció de documentals. També es projecta el seu filmEl Virus de la Por  (Els Films de la Rambla).

Història de la meva mort es projecta a Buenos Aires

19 d’octubre

La pel·lícula d’Albert Serra, Història de la meva mort (Andergraunn Films, Televisió de Catalunya i Capricci Films), es projecta el 19 d’octubre al Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (MALBA).

Camera Catalonia, la secció catalana del Cambridge Film Festival

Del 20 al 27 d’octubre

La secció Camera Catalonia del festival britànic que està dedicada al cinema català contemporani, estrena aquest any Barcelona nit d’estiu (El Terrat, Pilar Montoliu i Sábado Películas) i la seva seqüela Barcelona nit d’hivern (Sábado Películas, El Terrat, Filmin, Playtime Movies, Televisió de Catalunya, Barcelona Nit de Films AIE) ambdues dirigides per Dani de la Orden així com també un dels últims treballs de Ventura Pons, El Virus de la Por (Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya) i el documental Sexe, Maraques i Chihuahues (Minimal Films, Televisió de Catalunya i Televisión Española) del director Diego Mas sobre el músic català de Hollywood Xavier Cugat.

Tres pel·lícules catalanes a la Viennale

Del 20 d’octubre al 2 de novembre

La Viennale d’aquest any compta amb tres films catalans: La mort de Lluís XIV, d’Albert Serra, que participa en la secció de llargmetratges. Oleg y las rares artes (Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro) del director Andrés Duque que està programada en la secció de documentals. I per últim, La millor opció, d’Óscar Pérez.

El Festival de Valladolid projecta 23 pel·lícules catalanes

Del 22 al 29 d'octubre

La Seminci, Semana Internacional de Cine de Autor de Valladolid, acull fins a 23 produccions amb segell català entre la seva programació.

En Secció Oficial competeixen El ciudadano ilustre (Aleph Media, Televisión Abierta, A Contracorriente Films i Magma Cine), de Mariano Cohn i Gastón Duprat, i Cavalls morts, curtmetratge de Marc Riba i Anna Solanas.

A la secció documental, DOC. España, s'hi projecten Desmontando la muerte, de Germán Roda, La distància dels noms, de Cordelia Alegre, Clàudia Aragon, Clàudia Barberà i Nico Martínez, Sasha, de Fèlix Colomer, Ciudades a contraluz, de Francesc Relea, i Guatemala, cuando el futuro perdió el miedo, de Jordi Ferrer.

Pel que fa a la secció Punto de Encuentro – La noche del corto español hi ha El andar del borracho, de Pol Armengol Baigorri, Extraños en la carretera, de Carlos Solano, i La puta y el cliente, de Hammudi Al-Rahmoun Font.

A la secció Spanish Cinema, que recull algunes de les obres espanyoles que han destacat durant l’any, s’hi projecten La Academia de las Musas, de José Luis Guerin, Cerca de tu casa, d’Eduard Cortés, El elegido, d’Antonio Chavarrías, i Techo y comida, de Juan Miguel del Castillo.

En altres seccions també hi trobem produccions catalanes de diferents característiques. A la secció Tiempo de Historia hi ha España en dos trincheras, la guerra civil en color, de Francesc Escribano i Luis Carrizo, i Street Name: Pirate, de Patricio Castilla. A la secció Cine&Vino s’hi projectarà el documental Priorat de David Fernández de Castro i a l’especial ESCAC 2016 sis curtmetratges: Ringo, d’Adrià Pagès, Cal fer el cor fort, de Marc Caballero, Cruzar el umbral, de Sergio Hernández, Elegía, d’Alba Tejero, Naturaleza muerta, de Gala Hernández i Verano ’78, de Serapi Soler.

El virus de la por en diferents festivals internacionals

El film dirigit per Ventura Pons i produït per Els Films de la Rambla es projecta al Festival Internacional de Cine de Santiago de Chile i a la Cineteca del DF a Mèxic.

La mort de Lluís XIV en nombrosos festivals mundials

Projecció de l’últim film d’Albert Serra, de les productores Andergraun Films, Capricci Films i Rosa Films en els següents festivals internacionals: el Festival de Cinema Espanyol de Tolouse, el New York Film Festival dins de la secció Explorations, el BFI London Film Festival, el Busan International Film Festival dins la secció World Cinema, el Gent Film Festival, l'ArteKino Festival, el Festival Internacional de Cine de Morelia i el Waterloo International Historical Film Festival.

 

RECONEIXEMENTS

La mort de Lluís XIV al Vancouver Film Festival

Del 29 de setembre al 4 d’octubre

La pel·lícula està seleccionada en la secció Panorama-World Cinema del Vancouver Film Festival.

Premis per a films catalans a la 21a edició de Cinespaña Tolouse

Del 30 de setembre al 9 d’octubre

Callback del director Carles Torras, produït per Zabriskie Films, obté el premi al millor guió i La propera pell (Corte y Confección de Películas, La Termita Films, Bord Cadre Films i Sentido Films) dels directors Isaki Lacuesta i Isa Campo, rep una menció especial a la millor interpretació masculina per la interpretació d’Àlex Monner.

Premi Borau-RAE de guió cinematogràfic a Truman

6 d’octubre

La II edició del Borau-RAE premia el guió de la pel·lícula Truman (Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE) del director Cesc Gay.

Guanyadors catalans al Begur Film Festival

Del 14 al 16 d’octubre

La pel·lícula Callback (Zabriskie Films) de Carles Torras guanya el Corall d’Or a la millor pel·lícula i L’amant del silenci (Egeda) de Jordi Cardena, obté el Premi Especial del Jurat.

9 pel·lícules catalanes i 8 projectes, seleccionats a l'Abycine

Del 21 al 30 d'octubre

El Festival Internacional de Cine – Abycine d’Albacete acull 9 produccions catalanes entre les projeccions i 8 projectes que competeixen per a obtenir finançament en el primer Lanza – Mercado del Audiovisual Independiente.

El I Fòrum Work-in-Progress tindrà entre els seleccionats 4 projectes catalans: Ana de día, d’Andrea Jaurrieta (Andrea Jaurrieta P.C. i No hay banda), Júlia Ist, d’Elena Martín Gimeno (Lastor Media), Penélope, d’Eva Vila (Araki Films) i Verano 1993, de Carla Simón (Inicia Films). Pel que fa el I Fòrum de Projectes Abycine Lanza-RTVCM, també són 4 els projectes catalans que participen: Apuntes para una película de atracos, de León Siminani (Avalon), CONpartidos, d’Àlex Lora (Inicia Films), El año del descubrimiento, de Luis López Carrasco (Lacima Producciones) i Eugenio, blanco o negro, de Xavier Baig Cozar i Jordi Rovira Prat (REC videoproduccions). També ha sigut convidada al mercat Foodie Love, d’Elena Trapé, Liliana Torres, Sergi Pérez i Belén Funes, sèrie produïda per Miss Wasabi Films.

Respecte a les projeccions del festival, a la secció Abycine Indie s’hi projecten les pel·lícules Clase valiente, de Víctor Alonso Berbel, La pols, de Llàtzer García, i Vivir y otras ficciones, de Jo Sol. A la secció Abycine Presenta hi ha Cerca de tu casa, d’Eduard Cortés, La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, i Neruda, de Pablo Larraín. A la secció especial Abycine & Amnistía Internacional es mostra el documental Tarajal: Desmontando la impunidad en la frontera sur, de Xavier Artigas Esclusa. Per últim, a Abycine Cortos s’hi projecten El cerdo (Pau Durà) i En la azotea (Damià Serra).

Nominació del documental Gabo als 2016 International Emmy Awards Nominees

21 de novembre

El documental Gabo (Justin Webster Productions, Caracol Televisión, Horne Productions i Ronachan Films Ltd) de Justin Webster ha estat nominat pels International Emmy Awards, que es celebraran el proper 21 de novembre a Nova York.

Cinc produccions catalanes nominades al Premi Fénix

7 de desembre

Les pel·lícules catalanes nominades als Premis Fénix (Premis Iberoamericans de cinema) són:

Neruda de Pablo Larraín (Setembro Cine SLU, AZ Films, Fabula i Funny Ballons) obté les nominacions a millor actuació masculina tant per Gael Garcia Bernal com per Luis Gnecco, així com les nominacions a millor direcció, disseny d’art, fotografia de ficció, edició, llargmetratge de ficció, so i vestuari.

Truman (Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE) del director Cesc Gay està nominada a la millor actuació masculina per Ricardo Darin.

La mort de Lluís XIV (Andergraun Films, Capricci Films i Rosa Films) d’Albert Serra està nominada a la millor direcció, disseny d’art, fotografia de ficció, edició, llargmetratge de ficció, so i vestuari.

La Academia de las musas (P.C. Guerin & Orfeo Films) de José Luís Guerín obté les nominacions a millor edició i millor guió

Oleg y las rares artes (Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro) del director Andrés Duque, està nominada a millor fotografia documental i música original.

Font: Catalan Films & TV

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat