Notícies

Presència i reconeixement del cinema català els mesos de març i abril

Presència març abril 2017 definitiva

El cinema català ha gaudit de molta presència i reconeixement en festivals d'arreu del món durant els mesos de març i abril.

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

PRESÈNCIA

Socotra, l'illa dels djins i Luis & I al Full Frame Documentary Film Festival
6 al 9 d’abril

Els documental Socotra, l’illa dels djins dirigit per Jordi Esteva (Siwa Productions) i el curtmetratge Luis & I de Dani Resines i Roger Gómez, produït per El Cangrejo participen i són projectades en la secció New Docs del Full Frame Documentary Film Festival que té lloc a Durham i que aquest any celebra la seva 20ª edició.

 

La mort de Lluís XIV al Hong Kong International Film Festival
11 al 25 d’abril

El llargmetratge d’Albert Serra, La mort de Lluís XIV (Andergraun Films, Capricci Films i Rosa Filmes), forma part de la secció "Autors" de la 41a edició del Hong Kong International Film Festival.

 

4 produccions catalanes al Festival de Cine de la Ciudad de Buenos Aires
19 al 30 d’abril

El BAFICI d’aquest any comptarà amb 4 pel·lícules catalanes en la seva programació, que són: Estiu 1993 de Carla Simón (Inicia Films i Avalon) que participa en la secció oficial així com La mort de Louis XIV que forma part de la secció Trayectorias, Nuestra amiga la luna de Velasco Broca (Terranova i Bravo Tango Zulu) que competeix en la secció Vanguardia y Género i el documental L’amatore de Maria Mauti de Zucre Films i MP1 que es projecta dins la secció Arte.

 

Ningú ens mira al Tribeca Film Festival
19 al 30 d’abril

Els passis de Ningú ens mira de Julia Solomonoff (Miss Wasabi Films) suposen la seva estrena mundial durant el Tribeca Film Festival.

 

La substància participa al Festival Visions du Réel
21 al 29 d’abril

El documental dirigit per Lluís Galter, La substància (Lastor Media, Mallerich Films Paco Poch, Paco Poch Cinema, Televisió de Catalunya, Alina Film) forma part de la secció competitiva Helvétiques del festival suís Visions du Réel que presenta produccions o coproduccions suïsses.

 

4 produccions catalanes al Crossing Europe Film Festival de Linz
25 al 30 d’abril

Política, manual d’instruccions de Fernando León de Aranoa (Mediapro i Reposado Producciones Cinematográficas) està dins la secció competitiva de Documentals, El hombre de las mil caras d’Alberto Rodríguez (Zeta Cinema Atípica Films, Atresmedia Cine i Sacromonte Films) participa en la secció European Panorama Fiction, i també en la secció European Panorama Doc hi participen La Chana de Lucija Stojevic (Noon Films, Bless Bless Productions) i La substància de Lluís Galter (Lastor Media, Mallerich Films Paco Poch Cinema, Televisió de Catalunya i Alina Films).

 

Dos documentals catalans seleccionats en el festival Hot Docs
27 d’abril al 7 de maig

La Chana de Lucija Stojevic i Al otro lado del muro de Pau Ortiz (Intactes i Bambú Audiovisual), són les dues produccions catalanes que formen part de la programació del Festival Hot Docs de Toronto.

 

PREMIS I RECONEIXEMENT

Carlos Santos rep el Premi Unión de Actores per El hombre de las mil caras
13 de març

L’actor Carlos Santos obté el Premi Unión de Actores a millor actor secundari per El hombre de las mil caras, dirigida per Alberto Rodríguez i produïda per Zeta Cinema, Atípica Films, Atresmedia Cine i Sacromonte Films.

 

Estiu 1993, Júlia ist i Al otro lado del muro, premiades al Festival de Màlaga
17 al 26 de març

L’òpera prima de Carla Simón, Estiu 1993 (Inicia Films i Avalon) obté 5 premis a la 20ª edició del Festival de Cinema de Màlaga. El més important és la Bisagna d’Or a la millor pel·lícula, però també ha estat guardonada amb el Premi Feroz Puerta Oscura a la millor pel·lícula de la secció oficial, el premi ASECAN “Opera Prima”, el premi SIGNIS i el premi Fundació SGAE Dunia Ayaso. D’altra banda, Júlia ist d’Elena Martín es fa amb la Bisagna de plata a la millor pel·lícula, millor direcció i Premi Movistar+ a la Millor pel·lícula de Zonazine. Pel que fa al documental Al otro lado del muro, de Pau Ortiz, ha rebut una menció especial del jurat.

 

El rei borni i La fi d'ETA, premiades al Festival de Cine Español de Nantes
22 de març al 2 d’abril

El rei borni, de Marc Crehuet, ha guanyat el premi Opera prima a la 27ª edició del Festival de Nantes. D'altra banda, La fi d'ETA, dirigit per Justin Webster (Justin Webster Productions) obté el premi al millor documental.

 

Mölang nominada als Premis Emmy International Kids Awards
4 d’abril

La sèrie d'animació Mölang dirigida per Sílvia Cortés, Marie-Carolina Villand i Stéphanie Misiak i produïda per Teidees Audiovisual, Televisió de Catalunya i Millimages, és una de les nominades als Premis Emmy International Kids Award.

 

Estiu 1993 rep el Premi Especial del Jurat a l'Istambul Film Festival
5 al 15 d’abril

L’òpera prima de Carla Simón rep el Premi Especial del Jurat durant l’Istambul Film Festival.

 

Primer Premi de Film Composer’s Challenge Award per la música del curtmetratge EVO
15 d’abril

El català Manel Gil-Inglada ha obtingut el major reconeixement en la primera edició del Film Composer’s Challenge Award, el Premi a l’Excel·lència en composar per a pel·lícules, per la música del curtmetratge EVO, dirigit per Adolfo Aliaga, Jordi Alonso i Joan Gomar i produït per Moonkey Animation.

 

La propera pell recull els dos premis Sant Jordi de RNE
24 d’abril

La propera pell, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo i produïda per Corte y Confección de Películas, La Termita Films, Bord Cadre Films i Sentido Films ha obtingut el premi Sant Jordi de RTVE a millor pel·lícula espanyola 2016. D’altra banda, l’actriu Emma Suárez ha rebut el premi a la millor interpretació femenina pel seu paper en el film.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat