Notícies

Arriba la 4a edició dels Premis Platino del Cine Iberoamericà

premios platino 2017 nominadas

La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc dissabte 22 de juliol a l’espai multidisciplinar de La Caja Mágica de Madrid.

 Entre els nominats d'enguany s'hi troben sis produccions catalanes:

La coproducció argentina i catalana El ciudadano ilustre, dirigida per Mariano Cohn i Gastón Dupart i produïda per A Contracorriente Films, Televisión Abierta, Magma Cine i Arco libre està nominada a les categories de Millor Pel·lícula Iberoamericana, Millor Direcció, Millor Guió per Andrés Duprat i Millor Interpretació Masculina per Óscar Martínez.

El hombre de las mil caras d'Alberto Rodríguez (Zeta Cinema, Atresmedia Cine, Atípica Films i Sacromonte), està nominada en quatre categories: a Millor Pel·lícula Iberoamericana, a Millor Guió per Alberto Rogríguez i Rafael Cobos, a la categoria de Millor Interpretació Masculina on hi està nominat l'acadèmic Eduard Fernández.

Neruda, coproducció catalana, xilena i argentina (Setembro Cine, AZ Films, Fabula i Funny Ballons), està nominada a les categories de Millor Pel·lícula Iberoamericana, Millor Direcció per Pablo Larraín, Millor Guió per Guillermo Calderón, Millor Música Original per Federico Jusid i Millor Interpretació Masculina per Luis Gnecco.

La pel·lícula catalana Un monstruo viene a verme, de l'acadèmic Juan Antonio Bayona està nominada a Millor Direcció, Millor Música Original per Fernando Velázquez, Millor Direcció de Muntatge pels acadèmics Bernat Vilaplana i Jaume Martí, Millor Direcció d'Art per Eugenio Caballero, Millor Direcció de Fotografia per Óscar Faura, Millor Direcció de So per Peter Glossop i els acadèmics Oriol Tarragó i Marc Orts. Per últim, el film de Bayona està també nominat a la categoria al Premi Platino al Cine i l'Educació en Valors.

La mort de Louis XIV (Andergraun Films, Capricci Films i Rosa Filmes) dirigida per Albert Serra ha rebut la nominació de Millor Direcció d'Art pel membre de l'ACC Sebastian Vogler.

Per últim, la pel·lícula d'animació Ozzy, dirigida per Nacho La Casa i Alberto Rodríguez i produïda per Arcadia Motion Pictures, BD Animation, Capitán Araña, Pachaman AIE i Tangent Animation, està nominada a la categoria de Millor Pel·lícula d'Animació.

Des de l'Acadèmia del Cinema Català els hi desitgem molta sort a tots!

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat